Ultradun maar superefficiënt isoleren? Dit is de nieuwe generatie PU-isolatieplaten!

Wil je maximaal isoleren, maar zo weinig mogelijk ruimte opofferen? Ontdek de ultradunne isolatieplaten met lambdawaarde van 0,019 W/mK. Daarmee kun je je spouwmuren, vloeren en binnenmuren nog beter isoleren. Hun geheim: de geavanceerde Xentro®-technologie.

Isolatie van de toekomst

Isolatieplannen? Met de nieuwe generatie polyurethaan hardschuimplaten kun je heel dun maar uiterst efficiënt isoleren. Ze hebben een lambdawaarde van 0,019 W/mK, goed voor uitstekende isolatieprestaties. Bovendien werken deze dunne isolatieplaten ruimtebesparend. Je geniet dus van extra woon-, leef- en werkruimte. Ontdek de toepassingen voor spouwmuren, vloeren en binnenmuren.

Dunner en efficiënter

Aan de basis van deze innovatie ligt de geavanceerde Xentro-technologie, die zorgde voor een verbeterde PU-celstructuur. Hoe lager de lambda-waarde van een isolatiemateriaal, hoe beter het thermisch isoleert. Dankzij de Xentro®-technologie kunnen PU-hardschuimplaten met een lambda-waarde van 0,019 W/mK gemaakt worden.

Extra leefruimte, verfijnde afwerking

De ultradunne PU-hardschuimplaten met Xentro®-technologie bieden volop ontwerpvrijheid. Je kunt compact werken, waardoor verfijnde constructies mogelijk worden.

Hoogperformante spouwisolatie

Wil je je spouwmuren isoleren? Met de Eurowall® Xentro® isolatieplaten bekom je uitstekende thermische prestaties. Een dikte van 7 cm volstaat om je buitenmuren te isoleren conform de BEN-eisen. Deze hardschuimplaten zijn eenvoudig te hanteren en makkelijk ter plaatse te snijden. Met hun handige tand-en-groef kliksysteem zijn ze snel geïnstalleerd. Bekijk de brochure en vraag je gratis offerte aan.

Ultradunne vloerisolatie

Er zijn ook efficiënte oplossingen voor het isoleren van je vloer. De dunne Eurofloor Xentro® isolatieplaten zijn voorzien van een rastersysteem om de platen gemakkelijk te versnijden en om de vloerverwarmingsbuizen gemakkelijk te positioneren. Je plaatst ze op of onder de betonnen vloerplaat. Ook deze isolatieplaten leveren met hun lambdawaarde van 0,019 W/mK uitstekende thermische prestaties. Bekijk de brochure en vraag je gratis offerte aan.

Plaatsbesparende isolatiepanelen voor binnenmuren

Bij het renoveren van appartementen en kleine ruimtes is plaatswinst cruciaal. Eurothane® G Xentro® isolatiepanelen bieden met hun extreem goede isolatiewaarde (lambda 0,019 W/mK) de mogelijkheid om heel dun te isoleren. Handig: deze isolatiepanelen zijn afgewerkt met gipskarton. Tussen de isolatie en het gipskarton zit een dampremmende laag. Eurothane® G Xentro® isolatiepanelen zijn meteen klaar voor afwerking. Bekijk de brochure en vraag je gratis offerte aan.

Over de baanbrekende Xentro®-technologie

De Xentro®-technologie is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling.De R&D-ingenieurs van Recticel Insulation slaagden erin om de microcelstructuur en de celgeometrie van het PU-hardschuim te optimaliseren. Dat leverde interessante oplossingen op: ultradunne isolatieplaten voor spouw-, vloer- en binnenmuurisolatie, waarmee je op het vlak van isolatieprestaties alles uit de kast haalt.

Dankzij de nieuwste isolatieoplossingen met Xentro®-technologie kun je ultradun maar efficiënt je spouwmuren, vloeren en binnenmuren isoleren. Interesse? Neem contact op met een specialist in je buurt, of vraag meteen je offerte aan.

In samenwerking met Recticel Insulation

Meer nieuws van Recticel Insulation

Buitengevelisolatie: bespaar tot 25% energie dankzij een doorlopend isolatieschild

Door de buitenmuren van je woning te isoleren, kun je tot 25% energie besparen.

Isolatiebarometer: bijna elke woning in België moet tegen 2050 aangepakt worden. Wat betekent dit voor jou?

Om tegen 2050 de Europese energiedoelstellingen te halen, moeten bijna alle Belgische woningen on

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning BEN zijn. BEN je al mee?

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Europa verplicht bijna-energieneutraal (BEN) zijn.

Je woning isoleren: dit brengt het op

Europa moedigt het isoleren van woningen aan.

GRATIS Nieuwsbrief