Terras of dak isoleren: te weinig ruimte voor isolatie, wat nu?

Gepubliceerd op

Hoe isoleer je een plat dak of terras, wanneer de ruimte daarvoor heel beperkt is? Simpel, je grijpt naar de ultradunne Deck-VQ® panelen. Daarmee isoleer je maximaal, zonder dat er structurele aanpassingen nodig zijn. Ontdek deze innovatie en profiteer mee van de laagste warmtegeleidingscoëfficiënt op de markt.

Maximaal isoleren met een minimale dikte

Wil je je dak of terras isoleren, maar is de ruimte daarvoor beperkt? Deck-VQ® vacuümisolatiepanelen zijn amper 45 mm dik, maar doen de klus meer dan behoorlijk. De kern van deze isolatiepanelen heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,006 W/mK, de laagste op de markt. Deze kern wordt aan alle kanten beschermd door een thermische isolatie (PIR) met hoge densiteit. Dit biedt een extra zekerheid tijdens de installatie. Vraag hier je brochure aan.

Snel en kostenefficiënt

Recticel Insulation maakt het jou op nog meer manieren gemakkelijk. Met hun Deck-VQ® vacuümisolatiepanelen zijn er bij de renovatie van terrassen en platte daken geen structurele aanpassingen nodig om te kunnen isoleren. Zo hoef je geen opstanden te verhogen, of ramen en deuren aan te passen. Bij nieuwbouw kun je dan weer drempels vermijden zonder ingewikkelde constructies. Zo bespaar je tijd en geld. Ontdek een inspirerend project met Deck-VQ® isolatiepanelen en neem contact op met een expert voor advies.

Het vacuümisolatiepaneel, isoleren op een hoger niveau

Misschien heb je nog niet eerder gehoord over vacuümisolatiepanelen. Vacuümisolatiepanelen zijn een nieuw soort isolatiemateriaal om aan zeer hoge thermische eisen te voldoen. Wat maakt dit materiaal zo speciaal? Men wikkelt de harde kern van pyrogeen kiezelzuur in een performante gasdichte folie en brengt deze onder vacuüm. Die aanpak zorgt voor een enorme prestatieverbetering ten opzichte van traditionele isolatievormen. Zo kun je met 45 mm dikke Deck-VQ® isolatiepanelen een RD-waarde van 5,00 m²K/W bereiken. Impressed? Leer meer over de Deck-VQ® vacuümisolatieplaat.

Voor renovatie en nieuwbouw

Welke toepassingen zijn er mogelijk? Je kunt Deck-VQ® vacuümisolatiepanelen gebruiken voor platte daken en terrassen. Doorgaans installeert men ze over de bestaande dakbedekking (renovatie) of over de nieuwe dampremmende laag (nieuwbouw). Daarna plaatst men de waterdichting op de isolatie en werkt men deze af. Goed om te weten: de Deck-VQ® panelen zijn compatibel met gelijmde synthetische membranen en bitumineuze systemen.

Een plat dak isoleren met Deck-VQ®

De afmetingen van de Deck-VQ® vacuümisolatiepanelen zijn gebaseerd op standaard isolatieplaten voor platte daken. Er zijn vier formaten. Je gebruikt de grootste Deck-VQ® platen van 600 × 1200 mm en 600 x 600 mm in een verspringend blokkenpatroon. Dan gebruik je de kleinere Deck-VQ® platen om een zo groot mogelijk oppervlak te bedekken. Voor de passtukken gebruik je standaard PIR-platen. Om het je helemaal gemakkelijk te maken, bezorgt Recticel Insulation je een legplan op maat.

Wil je je dak of terras isoleren, maar is er te weinig ruimte voor traditionele isolatie? Met Deck-VQ® vacuümisolatiepanelen isoleer je dun, snel en efficiënt. Interesse? Neem contact op met een expert voor advies, of vind een verdeler in je buurt.