PIR isolatie voor platte daken met lambda 26

Recticel Insulation legt de lat steeds hoger en blijft continu haar isolatieoplossingen grondig verbeteren. De opvolger van Eurothane® Bi-3 is Eurothane® Bi-4 PIR isolatie voor platte daken met een verbeterde isolatiewaarde (λd = 0,026 W/mK). Nieuw is ook de unieke bekleding van zandvrij gebitumineerd glasvlies. Zoals Eurothane® Bi-3 is ook Eurothane® Bi-4 minder minder kritisch bij de verwerking in ons Belgische regenlandje.

Deze Recticel® isolatie wordt dan ook al ruim 40 jaar gebruikt en blijft de standaard voor het isoleren van platte daken in België, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Eurothane® Bi-4 isolatie is universeel inzetbaar voor platte daken daken met de meeste kunststof- of bitumineuze dichtingslagen.

Eurothane® Bi-4 isolatie bestaat uit PIR schuim met een verbeterde, hoge isolatiewaarde: lambda 26. Hierdoor kunt u met dunnere isolatieplaten al snel voldoen aan de huidige isolatie-eisen. In vele gevallen vermijdt u zo aanpassingen aan de dakrand in geval van renovatie. Eurothane® Bi-4 isolatie is ook heel licht, uw dak moet dus amper extra gewicht dragen. De isolatieplaten hebben bovendien een heel goede drukvastheid. Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw is Eurothane® Bi-4 platdakisolatie een ideale oplossing.

Nieuw is ook de unieke bekleding van gebitumineerd glasvlies met nagenoeg geen bestrooiing, wat een betere hechting geeft met de dakbedekking. Bovendien hoeft de dakdekker daardoor geen bestrooiing meer af te borstelen, wat de plaatsing verder vergemakkelijkt. Tenslotte is er nu ook een sponning mogelijk aan de 4 zijden: een handige extra troef bij het plaatsen van de isolatie.

Eurothane® Bi-4A is dan weer platdakisolatie met een ingebouwde helling, voor een perfecte afvoer van het regenwater. Deze plaat is identiek aan Eurothane® Bi-4: ze bestaat uit PIR-schuim met lambda 26 en heeft een bekleding met weinig bestrooiing. Deze isolatieplaten hebben echter een ingebouwde (lichte) helling. Het systeem zorgt zo voor een vlotte afvoer van regenwater. Zo spaart u een hellingschape uit en voegt u weinig extra gewicht toe aan uw dak. Ook hoeft u op deze manier geen rekening te houden met een uitdrogingstijd.

In samenwerking met Recticel Insulation

Meer nieuws van Recticel Insulation

Graag een beter EPC-label? Isoleer je woning en pak je voordelen!

Door te isoleren verbeter je de energieprestaties van je woning, wat je een gunstiger energiepres

Terras of dak isoleren: te weinig ruimte voor isolatie, wat nu?

Hoe isoleer je een plat dak of terras, wanneer de ruimte daarvoor heel beperkt is?

Recticel levert isolatie voor innovatieve woning geprint in 3D

Kamp C, het Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw van de Provincie Antwerpen, bouwt b

Buitengevelisolatie: bespaar tot 25% energie dankzij een doorlopend isolatieschild

Door de buitenmuren van je woning te isoleren, kun je tot 25% energie besparen.

GRATIS Nieuwsbrief