PIR isolatie voor platte daken met lambda 26

Recticel Insulation legt de lat steeds hoger en blijft continu haar isolatieoplossingen grondig verbeteren. De opvolger van Eurothane® Bi-3 is Eurothane® Bi-4 PIR isolatie voor platte daken met een verbeterde isolatiewaarde (λd = 0,026 W/mK). Nieuw is ook de unieke bekleding van zandvrij gebitumineerd glasvlies. Zoals Eurothane® Bi-3 is ook Eurothane® Bi-4 minder minder kritisch bij de verwerking in ons Belgische regenlandje.

Deze Recticel® isolatie wordt dan ook al ruim 40 jaar gebruikt en blijft de standaard voor het isoleren van platte daken in België, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Eurothane® Bi-4 isolatie is universeel inzetbaar voor platte daken daken met de meeste kunststof- of bitumineuze dichtingslagen.

Eurothane® Bi-4 isolatie bestaat uit PIR schuim met een verbeterde, hoge isolatiewaarde: lambda 26. Hierdoor kunt u met dunnere isolatieplaten al snel voldoen aan de huidige isolatie-eisen. In vele gevallen vermijdt u zo aanpassingen aan de dakrand in geval van renovatie. Eurothane® Bi-4 isolatie is ook heel licht, uw dak moet dus amper extra gewicht dragen. De isolatieplaten hebben bovendien een heel goede drukvastheid. Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw is Eurothane® Bi-4 platdakisolatie een ideale oplossing.

Nieuw is ook de unieke bekleding van gebitumineerd glasvlies met nagenoeg geen bestrooiing, wat een betere hechting geeft met de dakbedekking. Bovendien hoeft de dakdekker daardoor geen bestrooiing meer af te borstelen, wat de plaatsing verder vergemakkelijkt. Tenslotte is er nu ook een sponning mogelijk aan de 4 zijden: een handige extra troef bij het plaatsen van de isolatie.

Eurothane® Bi-4A is dan weer platdakisolatie met een ingebouwde helling, voor een perfecte afvoer van het regenwater. Deze plaat is identiek aan Eurothane® Bi-4: ze bestaat uit PIR-schuim met lambda 26 en heeft een bekleding met weinig bestrooiing. Deze isolatieplaten hebben echter een ingebouwde (lichte) helling. Het systeem zorgt zo voor een vlotte afvoer van regenwater. Zo spaart u een hellingschape uit en voegt u weinig extra gewicht toe aan uw dak. Ook hoeft u op deze manier geen rekening te houden met een uitdrogingstijd.

In samenwerking met Recticel Insulation

Meer nieuws van Recticel Insulation

Recticel Insulation zet deuren open voor familie

Op zaterdag 7 september 2019 organiseerde Recticel Insulation een familiedag.

Hellend dak isoleren? Zo gebeurd, dankzij deze 5-in-1 oplossing!

Een maximale ruimtewinst en energiebesparing, plus een aantrekkelijk kostenplaatje.

Ultradun maar superefficiënt isoleren? Dit is de nieuwe generatie PU-isolatieplaten!

Wil je maximaal isoleren, maar zo weinig mogelijk ruimte opofferen?

Efficiënter gevels ontwerpen dankzij een handige rekentool

De U-waarde van een gevel berekenen is niet altijd evident.

GRATIS Nieuwsbrief