Je woning isoleren: dit brengt het op

Gepubliceerd op 19 Februari 2020

Europa moedigt het isoleren van woningen aan. Je kunt verschillende delen van je woning aanpakken met isolatie: dak, zolder, muur, vloer en plafond. Maar wat levert het je eigenlijk op? Kom er meer over te weten.

Voel je goed in je huis

Een huis voelt pas echt aan als ‘thuis’ als je er comfortabel en zorgeloos kunt wonen. Een goed geïsoleerde woning laat je genieten van een aangenaam binnenklimaat. Tijdens de koude dagen blijft de warmte er goed binnen en tijdens de warme dagen is het er voldoende koel.

Pak het groots aan

Voor nieuwbouwwoningen is isolatie verplicht. Ook bij een renovatie isoleer je best grondig, BENOveren levert je de meeste voordelen op.  Je dak, muren, vloeren, plafond, zolder, voor elk gedeelte van je woning bestaan specifieke isolatieoplossingen. Informeer je bij een isolatiespecialist in de buurt over de toepassingsmogelijkheden en verplichte isolatiewaarden. 

Verlaag je energiefactuur

In een goed geïsoleerd huis kun je je energieverbruik laag houden. De warmte in huis gaat niet zomaar verloren en je betaalt je niet blauw aan facturen. Combineer je isolatie met een energiezuinige verwarmingsinstallatie zoal een condensatieketel of warmtepomp en bespaar nóg meer op energie. Zorg ook voor een degelijke ventilatie, zo komt je isolatie helemaal tot zijn recht. Neem vrijblijvend contact op met een isolatieprofessional voor een offerte.

Geniet van premies

Europa wil alle woningen energiezuinig maken. Het isoleren van je dak, zolder, muren en vloeren wordt aangemoedigd in de vorm van premies. Hierdoor wordt je investering al gedeeltelijk terugbetaald. Benieuwd? Tel je winst. Ontdek met welk type isolatie je van welke premies kunt genieten.

Verdien je investering vlot terug

Niet alleen helpen premies om je investering in isolatie terug te verdienen. De energiewinst die je verkrijgt, draagt hier ook aan bij. Het is zelfs zo dat je op enkele jaren tijd je isolatie terugverdient. Om een concreet voorbeeld te geven: als je een dak van 100 m2 isoleert met 10 cm isolatie met een lambdawaarde van 0,022 W/mK, dan kun je de kost van je isolatie na 8 jaar helemaal terugverdienen! Bovendien verhoogt isolatie de waarde van je woning als je die ooit wil verkopen.

Investeer in een milieuvriendelijke toekomst

Niet alleen geniet je van een mooie winst, je draagt ook je steentje bij voor de toekomst op gebied van klimaatverandering. Dankzij een goede isolatie komt er minder CO2-uitstoot vrij en warmt de aarde minder snel op.

Voordelen van isoleren met pir-platen

Harde isolatieplaten of pir-platen zijn gemaakt van polyisocyanuraat, een hard kunststofschuim met zeer goede prestaties voor warmte-isolatie. Deze platen hebben een hoge druksterkte, nemen geen vocht op, zijn licht en in verschillende diktes verkrijgbaar. Ontdek de verschillende isolatietoepassingen met pir.

Isoleer snel je hellend dak

Zoek je een gemakkelijke en snelle manier om je hellend dak aan de binnenkant te laten isoleren? Dan is een pop-in-place isolatieplaat misschien iets voor jou. Het isolatiesysteem combineert een pir-plaat met een flexibel isolatiepaneel. Je plaatser duwt simpelweg de platen op hun plaats tussen de dakspanten. De overlap van de flexibele plaat plooit over de zijkant van de harde plaat, waardoor de isolatie perfect aansluit. Er moet wel een goed waterdicht en dampopen onderdak aanwezig zijn.

Nieuw: vacuümisolatiepanelen

VIP of vacuümisolatiepanelen is een nieuw soort isolatiemateriaal met zeer gunstige thermische kwaliteiten. Zo zijn er platen die een lambdawaarde van zo’n 0,006 W/mK kunnen behalen. Ze bestaan uit een harde kern pyrogeen kiezelzuur die in gasdichte folie gewikkeld is en vacuüm getrokken is. Wel mogen deze platen niet doorboord worden door te boren, spijkeren, frezen ... Een ultradun type vacuümplaten is afgedekt met pir-platen met hoge densiteit om het product snel en veilig te installeren. Omdat ze zo dun zijn, kun je ze gebruiken op platte daken en terrassen waar de beschikbare ruimte beperkt is.

Wil je je woning efficiënt isoleren met kwalitatieve materialen? Neem contact op met een specialist in je buurt.