Isoleren = besparen! Bereken jouw besparing met het Isolatiekompas

Gepubliceerd op 05 September 2021

Is jouw woning genoeg geïsoleerd om aan de Europese energieambities 2050 te voldoen? En hoeveel kan je besparen bij het isoleren van je dak, muren of vloer? Je checkt het snel met het Isolatiekompas. Je leert meteen hoe dik je moet (na)isoleren en welke isolatieoplossing je best kiest. Eén tool, zoveel antwoorden! 

Isoleren volgens de norm: niets dan voordelen

Je dak, buitenmuren of vloer isoleren volgens de Europese energieambities 2050 is altijd een goed idee. Je verhoogt je comfortgevoel, genereert meerwaarde, bewijst het milieu een dienst en bespaart op je energiefactuur. Maar welke isolatieoplossingen zijn het meest geschikt voor jouw project? Welke dikte heb je nodig om de maximale U-waarde van 0,24 W/m²K te respecteren? Het Isolatiekompas kan het je vertellen!

Bereken je isolatiebesparing en de bijhorende milieu-impact

Wanneer je isoleert, verdien je je investering op termijn terug via je energiefactuur. Wat is jouw besparing wanneer je je dak, buitenmuren en/of vloer isoleert of na-isoleert om aan de Europese energieambities 2050 te voldoen? Welke daling in kWh (warmtevraag) en CO2-uitstoot mag je verwachten? Je berekent het makkelijk via het nieuwe Isolatiekompas van Recticel Insulation.

Hoe het Isolatiekompas gebruiken?

Benieuwd naar je te verwachten isolatiebesparing? Ga dan naar www.isolatiekompas.be en volg deze vier stappen:

STAP 1: Wat wil je isoleren?

Geef aan welk gebouwdeel of welke gebouwdelen je wil isoleren: een hellend dak, plat dak, muur en/of vloer. Voer vervolgens het aantal m² in.

STAP 2: Beschrijf je huidige situatie

Duid aan of in dat gebouwdeel of die gebouwdelen al isolatie aanwezig is. Zo ja: van welk materiaal en in welke dikte?

STAP 3: Kies je toekomstige isolatie

Kies met welke isolatieoplossing je het geselecteerde gebouwdeel of de geselecteerde gebouwdelen wil (na)isoleren en kies de gewenste dikte. Het isolatiekompas berekent automatisch welke dikte je nodig hebt om een U-waarde van 0,24 W/m²K te halen. Wil je dikker isoleren? Dan kan je dit aangeven, zodat de tool hier rekening mee houdt.

STAP 4: Bereken je besparing

Het Isolatiekompas berekent op basis van je antwoorden hoeveel geld, kWh en kg CO2 je elk jaar kan besparen wanneer je het gebouwdeel of de gebouwdelen (na-)isoleert met de gekozen isolatieoplossing.

Na de berekening kan je je persoonlijk rapport aanvragen met gedetailleerde besparingen per isolatietoepassing.

Kickstart jouw isolatieproject

De tool doorlopen en zin om werk te maken van je mogelijke besparingen? Laat de getipte isolatieoplossingen plaatsen door één van de gecertificeerde Recticel-plaatsers om zeker te zijn van de beloofde isolatieprestaties. Zoek een verdeler voor Recticel isolatie in je buurt. Na je isolatieproject geniet je meteen van meer wooncomfort en een besparing op je energiefactuur.

Over Recticel Insulation

Recticel Insulation is een ervaren isolatiepartner die hoogwaardige isolatieoplossingen levert. Recticel heeft een uitgebreid productgamma voor uiteenlopende toepassingen, waaronder hellende daken, platte daken, zolderruimten, plafonds, muren en vloeren.

Je besparing bij het isoleren van je woning berekenen? Dat doe je snel online via www.isolatiekompas.be. Je krijgt meteen een scherp zicht op de besparingen per isolatietoepassing. Test het even uit en vergeet niet om in stap 4 je persoonlijk rapport aan te vragen.