Isoleer snel en degelijk van dak tot vloer, met PU-isolatieplaten

Gepubliceerd op 05 July 2018

Je kunt en wilt er niet omheen: tegenwoordig moet je woning goed geïsoleerd zijn. De voordelen zijn bekend: extra comfort, een fikse besparing op je energiefactuur en een lagere CO2-uitstoot. En ja, isoleren is weldegelijk verplicht (EPB-wetgeving). Klaar voor een snel resultaat?

First things first: het dak

Goed isoleren doe je stap voor stap. Pak eerst het dak aan, een van de meest eenvoudige en rendabele ingrepen. Zonder dakisolatie gaat er 25% van de warmte in je woning verloren, zonde toch? Gelukkig bestaan er lichte maar duurzame oplossingen die snel geplaatst zijn. Voor renovatie én nieuwbouw. Ook doe-het-zelvers kunnen ermee aan de slag. Een relatief kleine investering voor een grote energiebesparing.

PIR als dakisolatie

Je dak isoleren kan op heel wat manieren, maar PIR-isolatieplaten blijven populair. PIR is een harde isolatieplaat met goede brandwerendheid. PIR-isolatieplaten hebben uitstekende thermische eigenschappen en isoleren dus perfect, zelfs als je voor een relatief dunne plaat kiest. Bovendien neemt PIR geen vocht op, waardoor je vochtproblemen grotendeels vermijdt.

Hellend of plat

De isolatieplaten voor hellende daken kunnen makkelijk tussen, onder of op de spanten worden geplaatst. Je kunt ze gebruiken voor nieuwe daken, renovaties en zolders. De oplossingen voor platte daken zijn geschikt voor diverse dakbedekkingen met een betonnen, houten of stalen ondergrond. Er zijn zelfs PIR-platen met een bitumen bekleding, waarop je meteen roofing kunt leggen.

Langs binnen of buiten

Voor het isoleren van een dak zijn er diverse scenario’s. Je kunt een hellend dak langs binnen isoleren. Je bevestigt de isolatieplaten dan aan de binnenkant van je houten dakgebinte. Een hellend dak isoleren langs de buitenkant is nog efficiënter. Je brengt de isolatielaag op de dakstructuur aan, net onder de uiteindelijke dakbedekking. Een plat dak? Dan schakel je best een specialist in. Hij zal rekening houden met de ondergrond, geen overbodige luxe.

De muren

Dak geïsoleerd? Prima, maar je kan nog meer doen. Ook het isoleren van de buitenmuren heeft een grote impact op het binnenklimaat en je energieverbruik. Er bestaan specifieke oplossingen voor  het isoleren van muren aan de buitenzijde en voor spouwmuren. Daarmee bekom je een efficiënt en doorlopend isolatieschild rond de woning. Renovatieproject? Bekijk dan ook de isolatieoplossingen voor binnenmuren

Ook voor binnenmuren

Wil je zelf je binnenmuren isoleren, en bijvoorbeeld later afwerken? Fitforall-isolatieplaten zijn licht en makkelijk te verzagen. Er zijn ook isolatieplaten mét gipskarton, die zijn meteen klaar voor afwerking. Comboprime bijvoorbeeld, is een 2-in-1 PIR-isolatiepaneel waarop een waterwerende gipskartonplaat verlijmd zit. In een beweging isoleren en afwerken kan ook, daarvoor gebruik je Combodeco-isolatieplaten met witte afwerking. Voor een snelle fix!

Vloerisolatie

Vergeet ook de vloer op de begane grond niet te isoleren. Met het Combobase-isolatiepaneel bekom je snel een beloopbare vloer. De platen hebben een tand- en groefsysteem, zijn waterwerend en vormvast. Moet de vloer geen basisafwerking hebben, dan kun je aan de slag met Fitforall-isolatieplaten. Een kelder? Dan kan je de vloer van het gelijkvloers na-isoleren door het kelderplafond te isoleren met Fitforall-platen. Zo hoef je de bestaande vloerafwerking niet uit te breken.

PIR-isolatieplaten zijn multi-inzetbaar. Zolder, plafond, muur, dak of vloer, er is een PIR-oplossing voor elke toepassing. Vraag je gratis documentatie aan, of steek je licht op bij een verdeler in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan