Isolatiebarometer: bijna elke woning in België moet tegen 2050 aangepakt worden. Wat betekent dit voor jou?

Gepubliceerd op

Om tegen 2050 de Europese energiedoelstellingen te halen, moeten bijna alle Belgische woningen onder handen worden genomen. In de meeste gevallen betekent dit een grondige energetische renovatie. Ontdek hoe jij je woning klaarstoomt voor de energiedoelstellingen 2050. 

Klimaatneutraal tegen 2050? De klok tikt!

Europa wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn, maar 99% procent van onze huizen voldoet nog niet aan de energiedoelstellingen van 2050. Bij de appartementen gaat het om 95%. Dat blijkt uit de Isolatiebarometer 2020 van Recticel Insulation. Bijna elke woning in België moet dus worden aangepakt tegen 2050. Dat betekent in de meeste gevallen: een grondige energetische renovatie om de energieprestaties van de woning op te krikken. Lees hier het persbericht.

Hoe stoom je je woning klaar?

Hoe stoom je je woning klaar voor de energieambities 2050? Dat ontdek je in de Isolatiebarometer whitepaper van Recticel Insulation. Die tipt jou praktische oplossingen voor het ideale renovatietraject. Een onmisbare gids op je pad! Ook wie gaat bouwen kan ermee aan de slag. Met welke diktes van dak-, buitenmuur- of vloerisolatie bereik je de isolatiewaarden 2050? Het staat er allemaal in. Download hier de Isolatiebarometer whitepaper.

Waarom nu in actie komen?

Als je je woning nu al klaarstoomt voor de energiedoelstellingen 2050, geniet je meteen van een lagere energiefactuur en een verhoogd wooncomfort. Bovendien verhoog je zo de waarde van je woning. Woningen die daarentegen niet aan de energiedoelstelling voldoen, worden in de toekomst minder interessant op de vastgoedmarkt.

Goed isoleren is een must

In de Isolatiebarometer whitepaper van Recticel Insulation ontdek je hoe je je woning op een zo verstandig en efficiënt mogelijke manier energiezuinig maakt. Het begint allemaal met het (na)isoleren van je woning. Dat is meteen ook de meest efficiënte manier om de energieprestaties van je woning op te krikken. De hoogwaardige isolatieoplossingen van Recticel Insulation helpen je om van deze klus een succes te maken.

Zijn er nog premies? Jazeker!

Check hier de isolatiepremies voor 2020 in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Verder kan je in bepaalde gevallen profiteren van minder onroerende voorheffing, minder registratiebelasting en minder schenkbelasting.

Benieuwd hoe jij je woning kan klaarstomen voor de energiedoelstellingen van 2050? Download dan zeker de Isolatiebarometer whitepaper boordevol tips. Lees ook het persbericht en blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief van Recticel Insulation.