Hellend dak isoleren? Zo gebeurd, dankzij deze 5-in-1 oplossing!

Gepubliceerd op 16 July 2019

Een maximale ruimtewinst en energiebesparing, plus een aantrekkelijk kostenplaatje. Maak kennis met L-Ments®,het 5-in-1 systeem voor hellende daken. Dankzij het innovatieve ontwerp profiteer je van een snelle installatie.

Snel terugverdiend

Dakisolatie is een slimme investering. Je wint aan comfort en je bespaart op je energiefactuur. Maar hoe isoleer je je hellend dak langs de buitenzijde? Dat kan makkelijk en efficiënt met L-Ments® zelfdragende thermisch isolerende dakelementen. Daarmee bekom je een superisolerend en koudebrugvrij dak. Dankzij de hoge isolatiewaarde (?d = 0,023 W/mK) en de snelle plaatsing is je investering snel terugverdiend. Ontdek alle voordelen van L-Ments®.

Future proof

Het verschil met traditionele dakisolatie? Met L-Ments® dakelementen kun je heel wat dunner isoleren, voor hetzelfde effect. Zo voldoe je ook in de toekomst ruimschoots aan de isolatievereisten. En blijf je intussen gedurende de ganse levensduur van het gebouw energiekosten besparen. Maar er zijn nog meer verschillen.

5-in-1 systeem voor je hellend dak

L-Ments® zelfdragende isolatiepanelen combineren vijf componenten in één dakelement. Deze panelen bestaan uit een kern in PIR-schuim, een dampdichte bekleding, een onderdakfolie, geïntegreerde houten verstijvers en tengellatten. Die lichte materialen maken van het dakelement een ultralichte oplossing. Zo verloopt het werk op de werf extra snel en comfortabel.

Snelle plaatsing

Hoe verloopt de plaatsing? L-Ments® worden loodrecht op de gordingstructuur van het hellend dak geplaatst. Van buitenaf bevestig je met Rectifix® schroeven de dakelementen op elke kruising van de geïntegreerde verstijvers met de houten muurbalk, nokbalk en tussengordingen. Vervolgens schroef je de Rectifix® schroeven door de tengellatten en de verstijvers. Lees meer in de installatie handleiding.

Doorlopend isolatieschild

Doordat het hout ingeschuimd zit en de voegen tussen de platen onderling perfect aansluiten, zijn er geen koudebruggen in het dakvlak. Aansluitingen aan de muurplaat, nokbalk, tussengordingen, ondersteunende muren en aansluitende naden worden thermisch isolerend en luchtdicht gemaakt. Dit gebeurt met stroken wachtfolie en vulschuim. Zo bekom je een perfect doorlopend isolatieschild.

Snel afgewerkt

Met de L-Ments® isolatiepanelen kun je ook qua binnenafwerking nog alle kanten uit. Je brengt je favoriete binnenafwerking aan op de panelen, en klaar. De ruimte tussen het paneel en de binnenafwerking kun je handig gebruiken om bijvoorbeeld elektrische kabels van verlichting, ventilatie en/of akoestische isolatie weg te werken.

Makkelijke montage van het frame voor de binnenafwerking

Eens de dakelementen bevestigd zijn, is het eenvoudig om het houten frame te installeren voor de montage van de binnenafwerking. Dit frame monteer je op de geïntegreerde houten verstijvers, die alvast gemarkeerd zijn langs de binnenzijde.

Snel luchtdicht

De naden tussen twee L-Ments® panelen kun je eenvoudig luchtdicht maken met Rectitape® isolatietape. Of je bevestigt een luchtdichtingsfolie achter de binnenafwerking.

Ook voor jouw dak

Of dit systeem ook geschikt is voor jouw hellend dak? Vast wel! L-Ments® is een universeel en gestandaardiseerd dakelement, waardoor het geschikt is voor uiteenlopende types van hellende daken. Laat je adviseren door een specialist in je buurt.

Wil je je hellend dak isoleren langs de buitenzijde? Met de zelfdragende L-Ments® dakelementen isoleer je dun maar efficiënt. Bovendien profiteer je van een snelle installatie. Interesse? Neem contact op met een specialist in je buurt, of vraag meteen je offerte aan.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan