Eurowall® 21 spouwisolatie, nu nóg beter

U weet dat u met Recticel® Insulation kiest voor toekomstgerichte isolatieoplossingen. Zowel bij nieuwbouw als renovatie voldoet u nu al aan de eisen van morgen. Het mooiste voorbeeld: Recticel Insulation ontving als eerste isolatiefabrikant het ‘Ik BEN mee’-uithangbord van het Vlaams Energieagentschap (VEA). En we gaan nog een stap verder. Met een hele reeks verbeteringen aan bestaande oplossingen én nieuwe producten isoleert u uw woning nu nog sneller, makkelijker en duurzamer.

Met het oog op de toekomst is de keuze voor kwalitatieve en bestendige isolatie bij nieuwe bouwprojecten essentieel. Milieubewust en energiebesparend bouwen is meer dan ooit een prioriteit. De keuze voor het gebruik van de Eurowall® 21 isolatieplaten is een bewuste keuze voor duurzaamheid. Dankzij de nieuwe Eurowall® 21 isolatie kan dan ook voldaan worden aan de strengere isolatie-eisen, vaak zonder dat de initiële bouwplannen nog moeten aangepast worden. U kunt namelijk eenvoudig een hogere isolatiewaarde behalen binnen bestaande constructies. Dankzij de keuze voor dit type isolatiemateriaal in combinatie met het luchtdicht bouwen, voldoet u aan de strenge eisen inzake netto-energiebehoefte voor ruimteverwarming.

De bijzonder hoge en verbeterde isolatiewaarde van Eurowall® 21 (λd volgens EN 12677 = 0,021 W/mK), een hoogstandje op de markt voor harde PIR isolatieplaten, stelt namelijk in staat om dunner en beter te gaan isoleren. Voor een gelijkwaardig isolatiepeil is er 10 % minder isolatie nodig. Hiermee wordt niet alleen aan woonruimte gewonnen, maar bovendien levert dit ook een significant voordeel op de energiefactuur op. Toekomstige bewoners zullen finaal een comfortabele, duurzame en rendabele woning betrekken.

Ook qua duurzaamheid zit u gebeiteld, want zo bespaart u stevig op uw energiefactuur. Dankzij de tand- en groefverbinding van de isolatieplaten (kliksysteem) creëert u moeiteloos een doorlopend isolatieschild. De reflecterende bekleding aan de spouwkant zorgt daarnaast voor een nog betere isolatie. De matgrijze zijde van de isolatieplaten wordt tegen de draagconstructie geplaatst en is alkalibestendig. Eurowall® 21 isolatieplaten zijn bovendien waterafstotend en vormvast, met een uitstekende isolatiewaarde die behouden blijft in de tijd.

In passiefhuizen of in BEN-woningen (bijna energieneutraal) zorgt Eurowall® 21 isolatie voor aanzienlijke plaatswinst, want zelfs bij een hoog isolatiepeil volstaat de standaard spouwbreedte.

Kies ook voor Eurowall® 21 spouwisolatie: ultradun en superisolerend.

  • Keymark kwaliteitslabel
  • uitstekende lambda-isolatiewaarde (λD = 0,021 W/mK)
  • hard PIR schuim voorzien van een gasdicht meerlagencomplex
  • handig rasterpatroon voor een precieze plaatsing van de spouwankers
  • vochtbestendig en heel winddicht
  • unieke sponning met tand-en-groef kliksysteem aan de 4 zijden
  • matgrijze bekleding aan één zijde voor een optimale bescherming tegen mogelijke aantasting door cement (alkalisch milieu)
  • maak ook gebruik van Rectitape® isolatietape voor het winddicht afkleven van de hoeken en de naden van de Recticel® isolatieplaten

Meer info via www.recticelinsulation.be

In samenwerking met Recticel Insulation

Meer nieuws van Recticel Insulation

Graag een beter EPC-label? Isoleer je woning en pak je voordelen!

Door te isoleren verbeter je de energieprestaties van je woning, wat je een gunstiger energiepres

Terras of dak isoleren: te weinig ruimte voor isolatie, wat nu?

Hoe isoleer je een plat dak of terras, wanneer de ruimte daarvoor heel beperkt is?

Recticel levert isolatie voor innovatieve woning geprint in 3D

Kamp C, het Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw van de Provincie Antwerpen, bouwt b

Buitengevelisolatie: bespaar tot 25% energie dankzij een doorlopend isolatieschild

Door de buitenmuren van je woning te isoleren, kun je tot 25% energie besparen.

GRATIS Nieuwsbrief