Wat zijn de voordelen van spuitisolatie?

Er zijn verschillende materialen waarmee je een woning kunt isoleren. Een hiervan is spuitisolatie. Wat is dit precies en wat zijn de pluspunten?

Isolerend schuim

Spuitisolatie is een schuim dat gespoten wordt om te isoleren. Het houdt de koude lucht buiten en de warmte in je woning binnen. Wanneer het schuim uithardt, wordt het een perfect winddichte, vochtwerende laag. Het schuim dat ervoor gebruikt wordt is polyurethaanschuim, ook wel purschuim genoemd. Het materiaal is interessant om je dak te isoleren maar bijvoorbeeld ook je zoldervloer, kruipkelder, spouwmuren of vloeren.

Soorten schuim

Er zijn twee soorten schuim: geslotencellig en opencellig schuim. Geslotencellig pur wordt gebruikt voor vloer-, dak- en muurisolatie. Het schuim vormt een harde, isolerende massa die bestand is tegen de gure Belgische weeromstandigheden. Opencellig purschuim wordt voor spouwmuren gebruikt. Het hardt uit en is wind- en vochtwerend. Maar het zorgt er ook voor dat dankzij de open cellen de muren blijven ademen.

Naadloze isolatie

Spuitisolatie hecht zich rond elke oneffenheid. Het schuim bereikt zelfs de moeilijk toegankelijke plekken die je bijvoorbeeld met isolatieplaten niet kunt afdekken. Spuitisolatie dicht alle kieren en gaten en is dus een luchtdichte isolatie. Vraag je brochure aan en leer meer over deze isolatietechniek.

Lage energiekosten

Dankzij pur-isolatieschuim heeft je woning een aangenaam binnenklimaat. Er kan geen tocht of koude binnen en je verwarming rendeert optimaal. Hierdoor dalen de kosten van je energiefactuur en geniet je in alle comfort. En op een warme zomerdag hoef je je huis niet te ontvluchten, want de warmte blijft lekker buiten.

Vochtproblemen vermijden

Vocht kan schade toebrengen aan je woning én je gezondheid. Schimmels en afbrokkelende muren zijn allesbehalve aangenaam. Voorkomen is dus beter dan genezen. Wist je dat spuitisolatie niet alleen goed isoleert? Het is ook vochtresistent. Zo blijft je woning droog en gezond!

Snel en degelijk werk

Spuitisolatie is een snelle en efficiënte isolatietechniek. Je kan hiermee onmiddellijk aan de slag en het is vlugger geplaatst dan andere isolatiematerialen. De dikte van het schuim wordt bepaald door de gewenste isolatiewaarde. Geen woning is hetzelfde. Laat je daarom adviseren door een specialist. En laat het door een professional uitvoeren, die heeft de ervaring en het materiaal om de klus tot een goed einde te brengen.

Wil je graag advies over het isoleren van je woning? Vraag vrijblijvend gratis advies op maat. Je kunt meteen ook een offerte aanvragen.

In samenwerking met Pluimers Isolatie

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

GRATIS Nieuwsbrief