Rock4All rotswol: realiseer bijna al je isolatieprojecten met 1 type isolatieplaat

Gepubliceerd op 17 Maart 2023

Voor elk isolatieproject een ander type isolatiemateriaal gebruiken, het kan verwarrend zijn. Je moet geregeld switchen tussen materialen en van elke type isolatie genoeg voorraad hebben. Hoe makkelijk zou het zijn om slechts één type isolatie te hoeven gebruiken? Maak kennis met de Rock4All, de rotswolplaat van Knauf Insulation die geschikt is voor tal van isolatieprojecten. Eén soort isolatie volstaat voortaan voor de isolatie van plafonds, scheidingswanden, voorzetwanden, spouwmuren en de na-isolatie van een hellend dak.

Eén isolatiemateriaal, tal van toepassingen

Of je nu een scheidingswand, een voorzetwand, een dak, een plafond of een spouwmuur thermisch of akoestisch wil isoleren, je klaart de klus met Rock4All rotswolisolatie. De afmetingen van de plaat (600 x 1200 mm, en diktes van 40 tot 240 mm) zijn optimaal voor alle projecten in zowel nieuwbouw als renovatie. Zo kan je voortaan één type rotswolplaat inzetten voor tal van isolatie-oplossingen. Verschillende aangebroken pakketten zijn daarmee verleden tijd, bovendien dalen je transport- en opslagkosten. Ontdek deze innovatie van Knauf Insulation.

Een plezier om mee te werken

Nog een pluspunt: Rock4All rotswolisolatie blinkt uit in gebruiksgemak. De stijve isolatieplaten zijn eenvoudig aan te brengen tussen metalen profielen bij binnenwanden of plafonds. De isolatie laat zich makkelijk snijden en door de ideale afmetingen heb je weinig snijverlies. Ook aan jouw comfort is gedacht. De isolatie voelt superzacht aan, heeft geen geur, stoft niet én irriteer de huid veel minder dan klassieke rotswolisolatie.

Optimale prestaties

En de prestaties? Rock4All-isolatieplaten (ʎ = 0,035 W/mK) hebben de technische eigenschappen en gevraagde prestaties voor toepassingen op het vlak van akoestiek, thermische isolatie en brandveiligheid. Met brandklasse A1 scoort deze rotswol in de hoogste klasse voor brandveiligheid. Bovendien is de isolatie waterafstotend en kan ze, dankzij haar sterke minerale vezels, een goede drukweerstand en klemkracht voorleggen. Ontdek alle technische specificaties van de Rock4All

Duurzame oplossing met natuurlijk bindmiddel

De rotswolisolatie Rock4All wordt, net als de glaswol van Knauf Insulation, gemaakt met ECOSE® Technology, een 100% natuurlijk bindmiddel zonder toegevoegde chemicaliën zoals formaldehyde, fenol of acrylaten. De productie van dit bindmiddel kost maar liefst 70% minder energie dan die van traditionele bindmiddelen. Je herkent glaswol- en rotswolisolatie met ECOSE® Technology aan de natuurlijke bruine kleur.

Weetje: Rock4All kreeg de certificering Indoor Air Comfort (Gold), wat aangeeft dat de isolatie voldoet aan de strengste normen op het vlak van binnenluchtkwaliteit.

Benieuwd naar Rock4All, de nieuwe rockster van de isolatie? Check hier de technische info en download meteen je documentatie.