Nieuwe gipsplaat met isolatielaag Knauf InTherm PUR

Gepubliceerd op 29 October 2020

De isolatiemarkt is nog lang niet verzadigd. Nog steeds zijn heel wat bestaande gebouwen onvoldoende geïsoleerd, maar niet overal is gevelisolatie langs buiten mogelijk. Knauf speelt in op die dringende behoefte met een betaalbare oplossing voor het isoleren van de binnenmuren en zoldering. De isolerende gipsplaat InTherm PUR garandeert een maximale isolatie bij minimale dikte.

Knauf InTherm PUR bestaat uit een gipsplaat aan de zichtzijde van 260 x 60 x 1,25 cm met op de rugzijde een isolatielaag van polyurethaan met een lage warmtegeleidingcoëfficiënt (? = 0,029 W/mK). De plaat hoeft ondanks haar minimale isolatiedikte van 30, 40 of 50 mm dus zeker niet onder te doen voor andere, traditionele materialen. InTherm PUR kan tegen de gordingen van het dak, een houten of metalen structuur of rechtstreeks met kleefgips tegen de muur aangebracht worden. Wil jij een muur langs de binnenkant isoleren? Ontdek hier een handig stappenplan met instructievideo’s.

Dankzij de breedte van slechts 60 cm en lage gewicht is de Knauf InTherm PUR-isolatieplaat bovendien erg makkelijk handelbaar op de werf, ook met een lengte van 260 cm. Dat betekent trouwens minder voegen en sneller resultaat. Dankzij de afgeschuinde kanten kunnen de gipsplaten naadloos worden afgewerkt. Beide zijden en de langskanten zijn met een goed hechtend, speciaal grijs karton bekleed, kortom een uitstekende ondergrond voor de verdere afwerking van de renovatie.

De isolerende afwerkingsplaat van Knauf InTherm PUR:

  • een samengestelde thermisch isolerende gipsplaat van Knauf.
  • ideaal voor hellend dak, plafond en muur.
  • geschikt voor droge binnenruimtes of lokalen waar de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 75 %.
  • Optimaal verwerkingsgemak en vrije keuze in eindafwerking.

Met de gelijmde Knauf InTherm PUR-isolatieplaten kan je o.a. makkelijk en efficiënt muren langs de binnenkant isoleren. Ontdek hier een handig stappenplan met instructievideo’s. Je nodige materialen vind je in een Knauf-verkooppunt in je buurt. Benieuwd naar meer tutorials? Neem een kijkje op het online platform Atelier Knauf en ga zelfverzekerd aan de slag.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan