Leer stap voor stap na-isoleren

Leer stap voor stap na-isoleren

07/10/2015

Na-isoleren is altijd een verstandige investering. Je bespaart niet enkel op je energiefactuur, je wint ook aan comfort en je huis stijgt in waarde. Om je isolatiewerken ten volle te laten renderen, moet je ze wel aanpakken op een verstandige manier. In de beste volgorde, en met het beste systeem. Hoe precies? Dat leer je op www.isover.be.

Stap 1: begin dit najaar nog met het dak

Begin met de grootste verliespost: het dak. Een dak isoleren levert al vlug een besparing op van 30%. 

Hoe je een dak het best na-isoleert, is afhankelijk van het soort dak dat je hebt. ISOVER heeft voor elk type de gepaste oplossing: het systeem Vario voor spantendaken, en het vernieuwde Suspente-systeem – waarmee in één vlotte beweging zowel glaswolplaten, een luchtdichtingssyteem als gipsplaten kunnen worden aangebracht – voor een dak met gordingen en kepers.   

Dient je zolder niet als leefruimte, dan isoleer je de zoldervloer. Dat is goedkoper en sneller. Moet de zoldervloer beloopbaar zijn - bijvoorbeeld omdat je de zolder als opslagruimte gebruikt - , of hoeft dat niet? Voor beide situaties stelt ISOVER verschillende mogelijkheden voor.

Na-isolatie is ook aan te raden als je dak al eens is geïsoleerd. Elke bijkomende centimeter isolatie rendeert immers meteen.

Je dak (bijkomend) isoleren doe je wel best zo snel mogelijk. Vanaf januari 2016 stijgt de btw op renovatiewerken voor huizen tussen 5 en 10 jaar oud immers naar 21% en ook de premies en fiscale voordelen voor dakisolatie zullen vanaf dat moment wellicht systematisch worden afgebouwd.

Stap 2: je buitenmuren isoleren

Is je dak eenmaal geïsoleerd, dan zijn de muren aan de beurt. Wanneer je woning is gebouwd met niet-geïsoleerde spouwmuren, kies dan voor navulling in de spouw. De ingreep is zeer beperkt, de kosten minimaal en het resultaat onmiddellijk voelbaar. Heeft je woning massieve muren of wil je de muren bijkomend isoleren, dan kan de isolatie zowel tegen de binnenkant als tegen de buitenkant worden geplaatst. Voor elk van deze methoden heeft ISOVER een efficiënte oplossing die in de nieuwe isolatiegids nauwkeurig toegelicht wordt. 

Stap 3: je ondergrond isoleren

In derde instantie isoleer je je kelder, kruipkelder of vloer. Op www.isover.be wordt uitgelegd hoe je ook deze verliesposten op een vrij gemakkelijke manier kunt aanpakken.  

Stap 4: beter akoestisch comfort

Wil je niet alleen het thermisch comfort, maar ook de geluidsisolatie van je huis verhogen? Ook dat kan met behulp van www.isover.be. Voor tussenwanden, voorzetwanden of het isoleren van vloeren tussen verschillende ruimtes is glaswol een uitstekend materiaal. Glaswol vangt trillingen op en fungeert als een schokdemper. Zowel voor lucht- als voor contactgeluidsisolatie heeft ISOVER uitstekende akoestische producten en systemen ontwikkeld.

Bij elke stap prima geïnformeerd

Bij elke stap in het isolatietraject krijg je op niet alleen uitleg over welke oplossingen ISOVER voorhanden heeft, maar ook informatie en filmpjes over hoe je de isolatie moet plaatsen, links naar  verdelers, premie-info, en tips om de luchtdichtheid van je woning te verbeteren.  

Doe de isolatietest

Op www.isover.be staat ook een module ‘Doe de isolatietest’ waarmee je je eigen woning aan een isolatietest kan onderwerpen. Vervolgens ontvang je je persoonlijk isolatierapport, vol nuttige 'tips & tricks' op maat.

Leer stap voor stap na-isoleren

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.