Isoleren van je ondergronden met vloerisolatie

Gepubliceerd op 08 May 2020

Na de buitenmuren en het dak start je best met het isoleren van de ondergronden van je woning. Vloeren boven koude ruimtes of aarde geven heel wat koude af. Bovendien gaat hier heel wat energie langs verloren. Ontdek hoe vloerisolatie hierbij kan helpen.

Minder snel koude voeten

Loop je graag op koude voeten of sokken in huis maar voelt de vloer altijd koud aan? Misschien is hij niet geïsoleerd? Via een niet geïsoleerde vloer gaat er immers heel wat warmte en energie verloren. Tot wel 15%! En dat voel je. Niet alleen aan je voeten, maar ook aan je portemonnee. Vloerisolatie is dan een slimme investering.

Voordelen van vloerisolatie

Ga je bouwen of verbouwen, dan is vloerisolatie wettelijk verplicht. Je brengt dit best in orde. Niet alleen om een boete te vermijden, maar ook om te genieten van heel wat voordelen. Vloerisolatie zorgt voor een warme ondergrond en een lager energieverbruik. Bovendien kun je ook premies krijgen. Combineer je vloerisolatie met vloerverwarming dan verhoog je je comfort aanzienlijk.

Harde isolatieplaten

Of je nu een bestaande vloer wilt isoleren of een nieuwe vloer wilt opbouwen met isolatie, XPS-platen zijn hiervoor zeer geschikt. Deze harde vloerisolatieplaten zijn gemaakt van een speciaal kunststofschuim polystreen hardschuim met een hoge permanente drukweerstand. Afhankelijk van de belasting die de vloer moet doorstaan, kies je het type isolatieplaat. XPS-platen zijn enorm vocht-, vorst- en dooibestendig, duurzaam en recyclebaar. Ontdek alle voordelen.

Gemakkelijk geplaatst

Vloerisolatieplaten zijn licht en kun je gemakkelijk versnijden. XPS-platen hebben een tand-groef afwerking, ze plaatsen is dus kinderspel. Zorg wel dat de ondergrond vlak is en let erop dat er geen koudebruggen ontstaan in hoekjes, kantjes en rond leidingen. De kieren kun je opvullen met isolatieschuim. Isolatieplaten hebben een beperkte opbouw waarmee je al voldoende isolatiewaarde bereikt in tegenstelling tot isolerende chape bijvoorbeeld die dikker aangebracht moet worden om dezelfde waarde te bekomen. Vind een isolatiedealer in je buurt voor meer informatie.

Ben je op zoek naar vloerisolatie voor je project? Laat je inspireren door de informatiebrochure of neem contact op met een dealer in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan