Efficiënte warmte-isolatie van de woning

Poortfabrikant Hörmann is zich bewust van een goede warmte-isolatie van de woning. De poorten- en deurenproducent speelt met zijn gamma in op het belang van een goed geïsoleerde woning in de winter én de zomer. De producent combineert naadloos warmte-isolatie, comfort en veiligheid. Vaak bevindt de garage zich bijvoorbeeld vlak naast de woonruimte of is deze uitgerust als woon- of hobbykamer, en dan is een goede isolatie cruciaal. Of soms wordt vergeten dat voor-, binnen- en achterdeuren één van de belangrijkste elementen zijn voor de isolatie van een woning.

Efficiënte isolatie in elk seizoen

Een goede warmte-isolatie houdt het niet alleen koel in de zomer en warm in de winter, het bespaart energie en het is goed voor de portefeuille en het milieu. Hörmann bracht met de LPU 67 Thermo een garagesectionaalpoort met uitstekende isolatiewaarden op de markt. De 67 mm dikke poort heeft een Ud-waarde van 0.91 W/(m2·K). De panelen zijn thermisch onderbroken, waardoor koudebruggen onmogelijk zijn. Zowel in de zomer als de winter blijft de temperatuur in de garage aangenaam.

Ook de voordeuren van Hörmann zijn de beste keuze voor een goede warmte-isolatie. ThermoSafe- en ThermoCarbon-deuren halen uitstekende thermische isolatiewaarden. Met een Ud-waarde tot 0.8 W/(m2∙K) voldoet de ThermoSafe-binnendeur aan de eisen die aan lage-energiewoningen worden gesteld. De ThermoCarbon-voordeur met deurblad van 100 milimeter is tot op vandaag de enige aluminium deur op de markt die een Ud-waarde haalt tot 0.47 W/(m2∙K).

Veiligheid en afwerking

De garagepoorten en voordeuren van Hörmann combineren deze uitstekende isolatiewaarden met een feilloze beveiliging, zonder te moeten inboeten aan esthetiek. Wanneer de LPU Thermo-garagesectionaalpoort dicht is, klikt de mechanische optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail. Zo is de poort stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd, ook als de elektriciteit wegvalt. De LPU 67 Thermo-garagesectionaalpoort kan een afmeting hebben van maximum vijf meter breedte en drie meter hoogte. Verder is ze verkrijgbaar in twee soorten oppervlakken. De gladde Silkgrain-afwerking oogt luxueus en is ideaal voor moderne architectuur. Dit oppervlak is verkrijgbaar in 15 voorkeurskleuren of een RAL naar keuze.Het decograin oppervlak biedt u een keuze tussen een houtlook of metallic effect.

De aluminium voordeuren ThermoSafe en ThermoCarbon voldoen standaard aan de strenge weerstandsklasse RC3. De ThermoCarbon kan optioneel zelfs in RC4 uitvoering worden uitgerust. De deur kan dus weerstaan aan inbraakpogingen tot tien minuten van een ervaren crimineel met zwaar materiaal, zoals bijvoorbeeld een drilboor. Ook voor de deuren verliest Hörmann het esthetische aspect nooit uit het oog. Het vleugeloverdekkende deurblad van de deuren zorgt voor een stijlvol, strak en egaal effect. In tegenstelling tot vele klassieke deuren zorgt het vleugelprofiel dus niet voor een minder fraai ogend effect. De voordeuren zijn in complete harmonie met de bestaande binnendeuren. Aan de binnenkant zorgen de strakke lijnen van de deuren voor een groter ruimtegevoel

In samenwerking met Hörmann Belgium NV/SA

Meer nieuws van Hörmann Belgium NV/SA

Inbraakveiligheid en je garagepoort: zo komen inbrekers er niet in

Wanneer het ‘s avonds sneller donker wordt, draaien inbrekers graag overuren, maar ook overdag he

De lenteschoonmaak: wat met de garagepoort?

Zit je nog even thuis? Het uitgelezen moment om nog gauw de lenteschoonmaak te doen.

Gepersonaliseerde Hörmann-sectionaalpoorten met een nieuw design

Naast veiligheid, comfort en thermische isolatie, speelt ook het esthetische aspect een belangrij

GRATIS Nieuwsbrief