Zo bouw je een geluidsdichte woning!

Als je thuiskomt wil je graag ontspannen en tot rust komen. Dingen doen die je graag doet. Niets is dan vervelender dan ongewenst geluid als straatlawaai of luidruchtige buren. Als je bouwst denk je best vooraf na over degelijke geluidsisolatie en akoestiek. Al gebouwd? Geen zorgen, je kan nadien ook een geluidsdichte woning bekomen. Vrij eenvoudig zelfs, ontdek er hier alles over. 

Een geluidsdichte woning, zo belangrijk

Iedereen kent dat gevoel. Je komt ’s avonds thuis van een drukke dag op het werk en je wil zo snel mogelijk tot rust komen. Je zorgt voor een lekkere maaltijd, doet eventueel de was en de plas, en nadien is het tijd voor ontspanning!

De mogelijkheden om te ontspannen zijn legio. Of je nu een boek leest, naar tv kijkt of aan yoga doet, één ding wil je absoluut niet: ongewenst lawaai!

Ramen, deuren en muren

Net zoals bij het weren van warmte en koude uit je woning kijken we ook in het kader van een geluidsdichte woning als eerste naar de ramen en deuren. Echter, de geluidswerende waarde van glas is meer dan prima. En of je nu voor PVC, aluminium of houten ramen kiest, ook deze waarden zijn prima. Waar loopt het dan mis?

Ramen en deuren zijn uiteraard belangrijke spelers in de totale geluidsisolatie. Maar vaak zijn je muren de boosdoener. Dikke isolatie is immers niet altijd voldoende. Het gaat namelijk om de densiteit van je materiaal.

De ideale akoestiek

Bij Ecohuis opteren we om de buitenschil (dit is zowel de houtskeletbouwwand als het dak) te isoleren met cellulose. De densiteit en de naadloze plaatsing van cellulose zorgt voor een uitstekende akoestische isolatie. Bovendien zorgt deze isolatie ervoor dat de woning veel minder snel opwarmt in de zomer en veel minder snel afkoelt in de winter.

Zowel op vlak van akoestiek als op vlak van faseverschuiving (opwarming – afkoeling) scoort cellulose opmerkelijk beter dan andere isolatiematerialen.

De ideale akoestiek bekom je ook door alle binnenmuren vol te isoleren.

Daarnaast zullen ook de verdiepingsvloeren voorzien worden van isolatie en afgewerkt worden met chape om de contactgeluiden, die zorgen voor het geluidsoverdracht, weg te werken. Elke ruimte in uw woning zal volledig rondom rond worden ingepakt met isolatie.

Hoe maak ik mijn woning geluidsdicht?

Wil je weten hoe jouw droomwoning ook een geluidsdichte woning wordt? Kom dan zeker langs op de volgende infoavond. Past dit niet in je agenda? Bezorg ons dan je coördinaten en we contacteren je voor een persoonlijk gesprek in onze showroom.

In samenwerking met Ecohuis houtskeletbouw

Meer nieuws van Ecohuis houtskeletbouw

GRATIS Nieuwsbrief