Een koeler huis? Dankzij isolatie!

Na een hittegolf zijn we opgelucht dat het weer wat frisser is. Maar niet alleen de hitte buiten is vervelend, ook binnen lopen de  temperaturen meestal op. En als we de klimaatexperten mogen geloven, zal dit alleen nog maar erger worden. Hoog tijd voor een oplossing om onze woningen koeler te maken. Hoe? Door slim te isoleren.

Bescherm je dak en muren

De grootste tip die we kunnen geven tijdens deze hete dagen? De zon buitenhouden! We denken hierbij allemaal aan de ramen en bijgevolg het sluiten van de rolluiken, screens, gordijnen, enz. Nochtans maken de ramen slechts een deel uit van onze buitenschil en moeten we in een vroegere fase met aandacht kijken naar de rest van onze buitenschil zoals bijvoorbeeld de muren en het dak.

Het is namelijk zo dat de uv-stralen, afkomstig van de zon, ook door dak en muren dringen en op die manier de woning zullen opwarmen.

Kies het juiste isolatiemateriaal

Isoleren is een belangrijk deel van de oplossing. We moeten bij isolatiemateriaal echter verder kijken dan enkel en alleen de puur isolerende waarden. Zo is ook de minder gekende faseverschuiving een bepalende factor tijdens de zomermaanden.

Een isolatiemateriaal met een hoge faseverschuiving zal de warmte langer buiten houden in de zomer. Dit staat los van de meer gekende lambda-waarde. Deze faseverschuiving wordt namelijk uitgedrukt in uren.

Om hieraan een oplossing te bieden, opteren wij ervoor om onze wanden en daken te isoleren met Cellulose. Deze isolatie is een natuurlijke warmte-isolatie van cellulose-vezels, gefabriceerd van zuiver, gescheiden krantenpapier. De vezels worden vermengd met minerale zouten, en bekomt op die manier uiterst duurzame eigenschappen.

Een koele woning

De isolatie zorgt er voor dat de warmte 2x (!!) langer buiten wordt gehouden, wat uw wooncomfort tijdens de warme zomerdagen aanzienlijk zal verhogen. Je merkt het al, het is dus niet enkel belangrijk om te isoleren tegen de koude, maar ook tegen de warmte.

Neem hierbij nog eens het voordeel van houtskelet, dat de eventuele warmte niet zal opslagen in de muren en je behoudt een optimaal comfort in de woning.

Deze manier van isoleren en tal van andere tips voor een hoger wooncomfort worden toegelicht op onze infoavonden. Schrijf je nu in op onze volgende infoavond.

In samenwerking met Ecohuis houtskeletbouw

Meer nieuws van Ecohuis houtskeletbouw

Zo bouw je een geluidsdichte woning!

Als je thuiskomt wil je graag ontspannen en tot rust komen. Dingen doen die je graag doet.

Leve het buitenleven

Outdoor zit in de lift.

De tuin waar je van houdt, met weinig onderhoud

Eens je Ecohuis af is, is de tuin aan de beurt.

GRATIS Nieuwsbrief