Isoleer je zolder met isolatieplaten en richt hem in tot een extra leefruimte

Gepubliceerd op 04 November 2022

Heb je extra ruimte op zolder? Ideaal om er een extra leefruimte van te maken. Een hobbyruimte, slaapkamer, bureau, dressing, man- of womancave, … laat je verbeelding de vrije loop. Waarvoor je je zolder ook gebruikt, aan goede isolatie mag het niet ontbreken. Ga aan de slag met de isolatieplaten van Aquaplan.

Super isolerende PIR-platen

Om je zolder wind- en vochtdicht te isoleren kun je aan de slag met de standaard PIR-platen: IKO enertherm ALU TG. Deze hebben een zeer hoge isolatiewaarde en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Bovendien zijn ze brandveilig en niet gevoelig voor vocht. Ze zijn licht, makkelijk te hanteren en plaatsen. Dankzij het handige tand-groefsysteem kun je de isolatieplaten in elkaar klikken.

Muurisolatieplaten

Ook voor de muren bestaat een isolatie-oplossing. De enertherm ALU TG kan voor verschillende toepassingen ingezet worden. Het heeft dezelfde kwaliteiten als een standaard PIR-plaat: vochtbestendig, vormvast en makkelijk te plaatsen. Bovendien zijn er diverse afwerkingsmogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor gipskarton of houten planken.

Vloerisolatieplaten

Ook voor vloerisolatie kun je bij Aquaplan. IKO enertherm COMBI-FLOOR is een isolatieplaat met een kern van PIR-isolatie met een OSB-plaat. Het voordeel hiervan is dat je isolatie meteen afgewerkt is en je er op kunt lopen. Je kunt ze makkelijk plaatsen door ze simpelweg tegen elkaar te leggen. Het resultaat? Een stevige, vormvaste en duurzame vloer waar je een leven lang plezier van hebt.

Op zoek naar de ideale isolatie-oplossing voor je project? Vind het bij een Aquaplan verkooppunt in je buurt.