Druk je energiefactuur en verhoog je wooncomfort: de ideale isolatieoplossing

Gepubliceerd op 13 October 2021

Nu de energieprijzen de pan uit swingen is het interessanter dan ooit om te investeren in een goede isolatie van je woning. Die zal je energiefactuur aanzienlijk drukken en zorgt meteen voor een verhoogd wooncomfort. Wil je graag extra besparen en de isolatie zelf eenvoudig installeren? Ontdek dan snel de isolatieoplossingen en handige tools van Aquaplan.

PIR-isolatie: milieuvriendelijk en veelzijdig

Het meest efficiënte isolatieproduct wordt gemaakt met PIR-isolatieschuim. Dat is een milieuvriendelijk en veelzijdig materiaal voor thermische isolatie en is geschikt voor diverse toepassingen. PIR-platen staan vooral bekend om hun hoge isolatiewaarde. Bovendien bieden ze uitstekende prestaties op het vlak van brandveiligheid en nemen ze vrijwel geen vocht op.

De voordelen

Wie zijn energiefactuur onder controle wil houden, doet er dus goed aan om zijn woning zo efficiënt mogelijk te isoleren. Dat is kinderspel met de IKO Enertherm hoogwaardige PIR-isolatie die zich prima leent voor het isoleren van daken, wanden en vloeren. Bovendien is de IKO Enertherm PIR-isolatie uiterst efficiënt dankzij deze vier eigenschappen:

  1. Gebruiksvriendelijk: met slechts 32 kg/m3 is IKO Enertherm een erg licht materiaal om te verwerken. Het lichte gewicht gecombineerd met het compacte formaat zorgen ervoor dat je de platen in je eentje probleemloos op je dak krijgt. Daarnaast zijn de isolatieplaten eenvoudig te verzagen en veroorzaken ze, in tegenstelling tot wolachtige isolatiematerialen, geen huidirritatie.
  2. Hoge isolatiewaarde: dankzij de hoge isolatiewaarde van de PIR-isolatieplaten behaal je met een laag van slechts 14 cm al de voorgeschreven isolatiewaardes, terwijl je bij wolachtige isolatiematerialen al snel 21 cm nodig hebt.
  3. Beloopbaar: een PIR-dak is beloopbaar zodat je probleemloos installaties zoals zonnepanelen of een airco-unit kan onderhouden zonder de isolatiewaarde van je dak te beïnvloeden. Gebruik je de IKO Enertherm Combi-Floor vloerisolatie? Dan is je vloer dankzij de combinatie van een PIR-isolatiekern en een OSB-plaat ook meteen beloopbaar.
  4. Geen koudebruggen: vergeleken met PIR-platen met grover schuim behouden de IKO Enertherm isolatieplaten hun vorm en dimensionele stabiliteit langer dankzij de erg fijne celstructuur. Dat zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat koudebruggen worden vermeden en je zeker bent van een langere levensduur zonder verlies van de isolerende eigenschappen.

Makkelijke zelfinstallatie

Dankzij de uitgekiende producteigenschappen hoef je de IKO Enertherm isolatieplaten niet door een ervaren vakman te laten plaatsen, maar kan je ze gemakkelijk zelf installeren. Zeker als je dan ook nog eens gebruik maakt van de handige toebehoren die Aquaplan aanbiedt. Denk maar aan de gebruiksklare isolatielijm Iso-Fix, het Iso-Fill isolatieschuim, de Iso-Band ALU voor het afplakken van de naden tussen isolatieplaten of de handige bevestigingssets Duo-Fix en Clip & Fix.

Ben je helemaal overtuigd van de vele voordelen van een goed geïsoleerde woning met PIR-isolatie? Gebruik dan de handige productcalculators van Aquaplan om te berekenen hoeveel isolatieplaten je precies nodig hebt en breng een bezoekje aan het dichtstbijzijnde Aquaplan-verkooppunt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan