Muurisolatie

Je kunt er niet omheen: muurisolatie biedt niets dan voordelen. Door goed te isoleren word je beloond met een lagere energiefactuur en meer wooncomfort. Bij nieuwbouw breng je isolatie aan in de spouw of tegen de binnen- of buitenzijde van de buitenmuur.

De meest voorkomende materialen voor het isoleren van een spouw zijn glaswol, steenwol, polystyreenkorrels en polyurethaanschuim. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde, is brandveilig en blinkt uit door een prima prijs-prestatieverhouding. Steenwol heeft een iets lagere isolatiewaarde dan glaswol, maar is ook geluidwerend. Polystyreenkorrels hebben als groot voordeel dat je ze kunt aanbrengen in smalle spouwen en spouwen die vervuild zijn met resten cement of puin. Het bekende PUR-schuim scoort vooral hoog op het vlak van vochtwering en kierafdichting. Net als glaswol staat dit schuim bekend om zijn goede prijs-prestatieverhouding.

Is je woning gebouwd voor 1975? Dan is de kans groot dat de buitenmuren niet zijn geïsoleerd. In dat geval kun je de muren makkelijk en vakkundig laten na-isoleren. Je hebt daarbij de keuze uit gevelisolatie die wordt afgewerkt met crepi of bepleistering, steenstrips, diverse houtsoorten geschikt voor buitengebruik, aluminium gevelplaten, decoratieve vezelcementstroken of sidings en volkern kunststofplaten in oneindig veel formaten, vormen en kleuren.

Doe een beroep op een isolatiebedrijf om na te gaan welke techniek het meest geschikt is voor jouw woning. Deze gespecialiseerde partner gaat de bouwtechnische mogelijkheden na, houdt rekening met eventuele vergunningen en met je budget.

 

In samenwerking met Bouwinfo.be

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief