Isofinish®: blijvend besparen met het isolatie- en afwerkingsconcept voor geventileerde voorzetgevels

Isofinish® is een innovatief concept van geventileerde voorzetgevels met een doorlopend Powerwall®-isolatieschild  dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het laat toe om te isoleren zonder onderbrekingen of energielekken. De regelbare Facafix-gevelschroeven en het nieuwe IND.ISO-montagesysteem van Borgh garanderen een uitgelijnde en stabiele draagconstructie voor de buitengevelbekleding. Hierdoor wordt de draagstructuur tot op de millimeter uitgelijnd, met een rechte gevelafwerking als resultaat.

Qua afwerking laat het Isofinish®-concept zich combineren met tal van verschillende esthetische gevelafwerkingen, zoals sidings, steenstrippen, leien, kleipannen, vezelcementplaten of zink van marktleiders Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger. Het IND.ISO-montagesysteem van Borgh laat toe om bij een tweelaagse geplaatste isolatie de tweede laag koudebrugvrij te bevestigen (montage in de eerste Powerwall plaat).

BENOveren

Gewoon renoveren? Als het van de Vlaamse overheid afhangt, doen Vlamingen daar voortaan niet meer aan mee. Wie verstandig is, 'BENOveert' vanaf nu. Dit nieuwe werkwoord staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde. Wie verstandig is, wacht ook niet langer om aan de BENOvatie van zijn woning te beginnen. Hoe snel­ler je BENOveert, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft: een lagere CO2-uitstoot en een lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort en een hogere waarde voor je woning ...

Energiebesparing

Studies wijzen uit dat met een goede buitenmuurisolatie tot 25% energie kan worden bespaard bij een woning en zelfs tot 80% bij appartementen. Bovendien kunnen bouwers of verbouwers die investeren in buitengevelisolatie nog steeds genieten van een premie binnen bepaalde voorwaarden. Het komt erop neer dat de premie voor isolatie van buitenmuur via de buitenzijde door een aannemer ook in 2017 behouden blijft (€ 15/m²), maar de eis verstrengt van RD-waarde 2,0 m²K/W naar 3,0 m² K/W. Is uw woning ouder dan 10 jaar, dan renoveert u sowieso tegen het btw-tarief van 6%. Ook voor woningen die in gebruik zijn genomen tussen begin 2007 en eind 2011 gelden overgangsmaatregelen waardoor u nog kan genieten van 6% btw. Voor het plaatsen van buitengevelisolatie is doorgaans geen bouwvergunning nodig. Het rooilijndecreet in Vlaanderen laat toe om tot 14 cm over de rooilijn (grens tussen de privéwoning en de openbare eigendom) te gaan.

Isofinish : Het concept in één minuut uitgelegd

Het Isofinish® concept in 1 minuut uitgelegd? Via dit filmpje verneem je alles over de vele voordelen van het isolatie- en afwerkingsconcept voor buitengevels.


Meer informatie over het Isofinish®-concept voor kwalitatieve buitengevelisolatie vindt u op www.isofinish.be

Contacteer ons voor meer informatie 

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief