Het stijlvolle spanplafond: geluidscomfort troef!

Gepubliceerd op 04 May 2020

Niets is vervelender dan geluiden die in een ruimte weerklinken omdat de akoestiek er slecht is. Een akoestisch spanplafond kan je leven een stuk aangenamer maken. Ontdek snel alle troeven.

Nood aan wooncomfort

Heb je last van een vervelende nagalm in huis? Dit kan behoorlijk veel irritatie en stress opwekken. Een akoestisch spanplafond kan dit voorkomen zowel bij renovatie als nieuwbouw. Bovendien verbetert het niet alleen de akoestiek, het geeft je plafond ook een strakke look. Laat je inspireren door mooie realisaties met spanplafonds.

Strak plafond

Een spanplafond is een esthetische oplossing voor zo goed als alle plafondproblemen. Je creëert een strak en egaal plafond waarvan je de afwerking (mat, satijn, gelakt, …) en de kleur kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld hiermee ontsierende ventilatiebuizen en elektriciteitskabels gemakkelijk verbergen, je plafond verlagen, en worden gebarsten of slecht gepleisterde plafonds aan het oog onttrokken. Bovendien kunnen verlichtingsspots en luidsprekers gemakkelijk ingewerkt worden. 

Akoestisch spanplafond

Net zoals bij een gewoon spanplafond wordt het doek van een akoestisch spanplafond aan het plafond bevestigd met systeemprofielen en strak opgespannen. Het verschil zit hem echter in het type doek. Het doek van een akoestisch spanplafond heeft ontelbaar veel onzichtbare gaatjes waardoor geluidstrillingen kunnen passeren. Die trillingen worden geabsorbeerd door een laag isolatie. Bij een gewoon (span)plafond is dit niet het geval. Verder heeft het wel dezelfde voordelen als een standaard spanplafond.

Meten is weten

Wil je zeker zijn hoe het met de akoestiek van een ruimte gesteld is? Dan kun je dit laten meten door een akoestisch bureau met de nodige apparatuur. Hierna krijg je praktisch en doelgericht advies voor je akoestisch spanplafond.

Plafond met wowfactor

De look van je spanplafond kun je zelf bepalen. Effen in wit, zwart of kleur of bedrukt met een persoonlijke afbeelding of foto. En wat dacht je van een verlicht fotoplafond voor die extra ‘wowfactor’? Alles kan.