Giet zelf de betonfundering voor je garage of carport

Een garage of carport komt goed van pas. Je wagen staat goed beschut, je hebt zelf ook geen last van gure weersomstandigheden en ongenode gasten komen niet zomaar binnen. Wil je zelf je garage of carport bouwen? Start dan met een goede basis: een betonnen fundering. Hoe ga je hiermee aan de slag? We helpen je een handje.

 

Auto op stal

Moet je wagen niet ‘buiten slapen’ dan is een garage of carport een goed idee. Zo staat hij veilig voor inbrekers en ongedierte, is hij lekker koel in de zomer en moet jij niet krabben bij vrieskou. Bovendien is een garage of carport een grote meerwaarde voor je woning. Zelfs al gebruik je hem enkel voor opslagruimte, een goed gebouwde garage komt altijd goed van pas.

Gedragen door beton

Wist je dat je gemakkelijk je garage of carport zelf kunt bouwen? Met een goede voorbereiding, professioneel advies en een duidelijk stappenplan kun je aan de slag. Wat zeker niet mag ontbreken is de fundering! Die moet namelijk sterk en stabiel genoeg zijn om het gewicht van je auto te dragen. Hiervoor gebruik je kwalitatieve beton. Ook moet de oppervlakte van ‘de dek’ mooi glad en vlak zijn zodat je wagen geen schade oploopt bij het binnenrijden.

In 7 stappen een fundering voor je garage

Voor je je beton kunt laten leveren en gieten gaat er belangrijk voorbereidingswerk aan vooraf. Zo moet je eerst de positie van je garage bepalen, want je moet je garage natuurlijk kunnen binnenrijden. Verder moet je weten hoe sterk de ondergrond van de voorziene plaats is. Daarna kun je de bouwput uitgraven en de onderfundering, bekisting en wapening voorzien. Pas dan kun je je beton laten leveren en de betonplaat gieten. Volg de stappen van voorbereiding tot betonnen fundering met de hulp van een professional.

Wil je zelf de betonfundering voor je garage of carport gieten? Ga aan de slag met het gedetailleerde stappenplan.

In samenwerking met Qlikbeton

Meer nieuws van Qlikbeton

Zelf een zwembad bouwen? Met een goede fundering in beton!

Droom je van een eigen zwembad in de tuin en wil Je hem zelf aanleggen?

Giet in enkele stappen de betonplaat voor je tuinhuis

Wil je een tuinhuis enkel voor je tuinmateriaal of  wil je eentje met alles erop en eraan?

Zelf de betonplaat voor je terras gieten? Volg onze leidraad

Een mooi terras met uitzicht op de tuin is de kers op de taart van je woning.

Zelf beton maken voor dummies

Ontdek wat je precies nodig hebt om beton te maken. We leren je ook hoe je aan de slag gaat.

GRATIS Nieuwsbrief