Giet in enkele stappen de betonplaat voor je tuinhuis

Wil je een tuinhuis enkel voor je tuinmateriaal of  wil je eentje met alles erop en eraan? Of je nu een klein of groot tuinhuis wilt, wat zeker niet mag ontbreken is de betonnen fundering. En die giet je eenvoudig zelf! Lees het in onze gebruiksaanwijzing.

Houten huisje, betonnen vloer

Heb je het ideale tuinhuisje gevonden voor je grasmachine en ander tuingerief? Of zie je het groots met een tuinhuis waar je de opslagruimte met een overdekt terras combineert? Als handige harry wil je hem vast zelf opbouwen. Maar voor je je in de planken stort begin je best met de basis: de betonnen fundering. En ook die kun je zelf maken. Dankzij een praktische gebruiksaanwijzing.

Kan tegen een stootje

Wil je lang van je tuinhuisje kunnen genieten, dan is een betonplaat onmisbaar. Zo voorkom je dat het als een kaartenhuisje in elkaar stuikt. Het gewicht van het gebouwtje rust immers op deze basis. Volg de gebruiksaanwijzing en ga voor een mooi resultaat. In acht stappen heb je een fundering en kun je met wat geduld aan het houten bouwpakket beginnen.

Een tuinhuisvloer in 8 stappen

Heb je een idyllisch plekje gevonden dan kun je beginnen aan de voorbereiding. Voor je effectief beton kunt storten gaan er nog wat stappen aan vooraf. Check eerst de kwaliteit van je grond. Is hij stabiel en sterk genoeg? Leg hierna de afmetingen van je tuinhuis en je betonfundering vast. Graaf daarna de bouwput, leg de basisfundering en plaats bekisting. Voeg een waterdichte laag toe, leg de wapening, bestel je beton en giet tot slot je vloerplaat. Meer weten? Bekijk de volledige gebruiksaanwijzing.

Tip: Wil je een mooie afgewerkte vloer en dat zonder veel moeite? Polier dan je betonnen vloer. Mooi!

Wil je zelf de betonplaat voor je tuinhuis gieten? Ga aan de slag met onze gedetailleerde gebruiksaanwijzing.

In samenwerking met Qlikbeton

Meer nieuws van Qlikbeton

Zelf een zwembad bouwen? Met een goede fundering in beton!

Droom je van een eigen zwembad in de tuin en wil Je hem zelf aanleggen?

Zelf de betonplaat voor je terras gieten? Volg onze leidraad

Een mooi terras met uitzicht op de tuin is de kers op de taart van je woning.

Zelf beton maken voor dummies

Ontdek wat je precies nodig hebt om beton te maken. We leren je ook hoe je aan de slag gaat.

GRATIS Nieuwsbrief