Extra ruimte benutten in je nieuwbouwwoning? Kies voor een energiezuinige leefkelder in beton.

Droom je van een strakke, moderne nieuwbouwwoning die voldoet aan de hedendaagse energie- en bouwnormen? Dan is betonbouw vast iets voor jou. Deze bouwmethode heeft heel wat voordelen. Wil je bovendien ook elke ruimte benutten? Kies dan voor een betonnen leefkelder. Maak kennis met de mogelijkheden.
Lage-energiewoning in beton
Betonbouw heeft heel wat voordelen. Een duurzame woning gebouwd in prefabbeton heeft uitstekende isolatiewaarden, is lucht- en waterdicht, wordt snel gebouwd dankzij de geprefabriceerde betonelementen, is sterk, geschikt voor grote overspanningen, heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, ... Bovendien kan er makkelijk een betonnen (leef)kelder geïntegreerd worden. Ontdek alle voordelen van een woning in beton.
Opslagkelder in beton
Een kelder is een ideale ruimte om spullen in op te slaan. Iets wat in veel moderne woningen wel eens ontbreekt. Wil je enkel extra opslagruimte? Dan is een betonnen opslagkelder ideaal. Zo’n kelder is waterdicht doordat de beton ter plaatse in een systeembekisting gegoten wordt gegoten. Bye, bye vochtproblemen.
Geïsoleerde leefkelder
Wil je je kelder naar een hoger niveau tillen? Ga dan voor een leefkelder. Hiermee kun je je ondergrondse ruimtes optimaal benutten en helemaal naar wens invullen. Een kelder hoeft niet ongezellig te zijn. Doordat deze kelder geïsoleerd is, natuurlijke lichtinval voorzien kan worden via ramen en/of vloerplaten, een ventilatiesysteem en vloerverwarming geplaatst kan worden, transformeer je je kelder in een volwaardige ruimte: een ontspanningsruimte, extra slaapkamer of badkamer, een praktijk- of bureauruimte, … wat je maar wilt. Ook een afzonderlijke toegang is mogelijk. Laat je inspireren door enkele knappe realisaties van leefkelders.
Leefkelder en energiezuinig bouwen
Een betonnen leefkelder kan perfect geïntegreerd worden in een betonnen lage-energiewoning. Hier profiteer je van de bijzondere eigenschap van beton om in de winter de warmte te kunnen vasthouden en om in de zomer de koelte te bewaren. Door je kelder te isoleren heb je nog minder energieverlies. De temperatuur kan er constant gehouden worden zodat je tijdens koude periodes weinig moet bijverwarmen. Dat scheelt op je energiefactuur! Zonder verwarming schommelt de temperatuur in een leefkelder tussen de 16°C in de winter en de 22°C in de zomer.
Bouw betonnen kelder
Je kelder wordt ter plekke gestort. Eerst wordt er een uitvoeringsplan gemaakt, daarna wordt de kelder uitgegraven, wordt de vloerplaat in gewapend beton gestort, hierna worden de wanden gestort, uitgevoerd in EK-fiber of wapeningsnetten. Ontdek meer over de werkwijze. Je kunt de hoogte van de kelderwanden kiezen. Wil je kelder als leefruimte gebruiken, dan moet deze voldoen aan bepaalde comforteisen. Hiervoor wordt de leefkelder volledig geïsoleerd, worden de nodige voorzieningen voor elektriciteit en verwarming geïnstalleerd, … Wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Bezoek een leefkelder voor inspiratie en/of neem contact op voor meer info.
Interesse in een betonnen (leef)kelder en/of woning die voldoet aan de huidige energie-eisen? Laat je inspireren. Ontdek online enkele realisaties van leefkelders en woningen in prefabbeton. Meer weten over duurzame betonbouw? Vraag hier je gratis infobrochure aan. Neem contact op voor advies en/of vrijblijvende offerte en plan je bezoek aan een van de kijkwoningen.