De leefkelder: van ongezellige bewaarplek tot luxueuze leefruimte

Gepubliceerd op

Wie zegt dat een kelder alleen kan dienen om spullen in te bewaren? Steeds meer nieuwbouwwoningen hebben een leefkelder met originele invulling. Kelders worden ontspannings- of praktijkruimtes, slaap- of badkamers. Een interessante piste voor wie compact en energiezuinig wil wonen. Ontdek de mogelijkheden en geniet maximaal van je kelderruimte!

Extra leefruimte om van te genieten

Handig toch, een kelder. Je kan er allerlei spullen in kwijt en je logge toestellen staan er uit het zicht. Tot zover de traditionele invulling van een kelder. Maar het kan ook anders. Waarom je kelder niet isoleren en opnemen in het verwarmd volume? Zo kan je jouw kelder een nieuwe bestemming geven en er een volwaardige leefruimte van maken. Een comfortabele (wo)mancave, slaapkamer, badkamer, bureau of hobbyruimte in je kelder… Het is maar waar jij behoefte aan hebt. Ontdek inspirerende leefkelders en doe ideeën op voor jouw project.

Een aangenaam binnenklimaat en de juiste (sfeer)verlichting

Toegegeven, een kelder is pas fijn om in te verblijven als je er geniet van alle comfort, net als in je living. Wil je je kelder als leefruimte gaan gebruiken, dan moet je hem dus isoleren. Verder sluit je hem best aan op een ventilatiesysteem type D, op die manier geniet je steeds van een aangenaam binnenklimaat. Een kelder donker? Think again! Met ramen en vloerplaten in glas zorg je voor natuurlijke lichtinval. Wordt jouw kelder een praktijkruimte of gastenverblijf, dan is het handig om een aparte toegang te hebben langs buiten. Geen probleem, ook dat kan voorzien worden. Neem contact op met een specialist in betonbouw voor advies.

Compact en energiezuinig bouwen: met beton natuurlijk!

Door nuttige ruimtes te verplaatsen naar de kelderverdieping, bouw je compact. Dat heeft invloed op de energiezuinigheid van de woning. Geen overbodige luxe, want er zijn strenge energie-eisen om aan te voldoen. Met een constructie in beton verbeter je de energieprestaties van je woning extra. Beton beschikt immers over een hoge thermische inertie. De binnentemperatuur blijft constant, waardoor je comfortgevoel verhoogt. De temperatuur in een leefkelder bedraagt zo’n 18° C, en dat zonder enige verwarming of koeling. Een leuke besparing op je energiefactuur! Vraag je brochure aan en leer meer over duurzaam bouwen in beton.

Een betonkelder: sterk, waterdicht en duurzaam

Specialist in betonbouw Concrete House voert je kelder uit in ter plaatse gegoten beton. Verwacht een sterke, duurzame constructie met zo weinig mogelijk dragende binnenmuren en een garantieattest op waterdichtheid van 10 jaar. Als je je kelder wil gebruiken als leefruimte, moet die voldoen aan hoge eisen. Concrete House kan je kelder volledig isoleren. De nodige voorzieningen in de wanden voor elektriciteit zijn inbegrepen. De wanden en plafonds zijn glad, waardoor er geen bepleisteringswerken nodig zijn. Zo is je nieuwe leefruimte nog sneller klaar! Interesse? Vraag dan snel je infobrochure aan.

Bezoek een leefkelder

Zin om een leefkelder te bekijken en zo zijn meerwaarde te ontdekken? Maak dan een afspraak om de energieneutrale kijkwoning in Herent te bezoeken. Je krijgt er meer info over het gebruikte bouwsysteem en materialen. Is Herent toch wat ver voor jou? Doe dan de VR-tour vanuit je zetel. 

De professionele vaklui van Concrete House realiseren je betonnen leefkelder, waarbij je geniet van een snelle oplevering en een vakkundig resultaat. Ontdek hier inspirerende realisaties. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem contact op met Concrete House voor advies en/of een vrijblijvende offerte.