Case: van hellend naar plat dak voor meer licht & ruimte

Eén van de allereerste plaatsingen van de nieuwste innovatie van VELUX – het platdakvenster met gebogen glas – vond plaats bij Christophe uit Waals-Brabant. De eigenaar van de woning uit de jaren ’70 koos bij de renovatie voor een transformatie van zijn hellend dak naar een plat dak, om zo aan ruimte en licht te winnen.

Mark Briscot, de dakdekker van de werf, is een specialist in platte daken en maakte er zelfs zijn vakgebied van. Hij verklaart de keuze voor VELUX: 

“Ik werk graag met VELUX-dakvensters omdat het kwaliteitsproducten zijn die een betere isolatie bieden voor een correcte prijs.”

Christophe en zijn echtgenote vonden de ruimte onder hun hellend dak weinig praktisch:

Onder het dak bevindt zich de kamer van onze zoon. Het was daar niet mogelijk om overal te kunnen rechtstaan en zowel het zicht naar buiten als de lichtinval waren beperkt.”

Om deze redenen besliste het koppel om het hellende dak tot een verhoogd plat dak om te bouwen.

Dakwerken - Velux - Gebogen platdakvenster

Een snelle en eenvoudige installatie

VELUX platdakvenster met gebogen glas bood volgens Marc de ideale oplossing: 

Het nieuwe platdakvenster van VELUX heeft niet alleen een prachtig design met optimale lichtinval maar is ook een technologisch hoogstandje. De plaatsing nam nog geen twee uur tijd in beslag. Het venster is gemakkelijk te installeren en de verbindingen kunnen onmiddellijk worden gemaakt. Voor mij is het een waar plezier om met dit product te werken.”

 

Voor de bediening opteerden de eigenaars voor een INTEGRA®-systeem dat meerdere voorgeprogrammeerde functies aanbiedt om de ventilatie en de lichtinval elektrisch te regelen. De dakdekker werkte op de werf met andere vakmannen samen: 

“De aansluiting van het INTEGRA® systeem werd door de elektricien uitgevoerd. De kabels lagen geenszins de installatie in de weg, ik heb hen enkel naar de binnenkant moeten duwen zodat de elektricien achteraf zijn werk zou kunnen doen.”

Gezien het venster na de plaatsing onmiddellijk gebruiksklaar is, kunnen de eigenaars nu al van het extra daglicht genieten en voor de finishing touch hun keuze maken uit het ruime gamma binnengordijnen van VELUX. Om de slaapkamer te beschermen tegen de eventuele zomerhitte, hebben de eigenaars alvast gekozen voor een zonnewering. Deze wordt tussen het gebogen glas en de basis geplaatst om het design van het platdakvenster in ere te houden.

 

In samenwerking met VELUX

Meer nieuws van VELUX

Meer dan 3300 studententeams schrijven zich in voor de International VELUX Award 2018

Maandag 7 mei 2018 — Een recordaantal van 3318 teams hebben zich ingeschreven voor de grootste we

Batibouw 2018 - VELUX op Batibouw 2018: licht, ventilatie en connectiviteit voor een comfortabel en gezonder binnenklimaat

VELUX, de specialist in dakvensters en toebehoren, legt ter gelegenheid van Batibouw 2018 het acc

Batibouw 2018 - Een vleugje magie in huis met de nieuwe gordijnencollectie van Disney & VELUX Goodnight

Ondergedompeld worden in de sprookjeswereld van Anna en Elsa, gaan slapen in het gezelschap van W

Batibouw 2018 - MyDaylight, een VR-applicatie voor de inrichting van de ruimtes onder het dak.

MyDaylight, de nieuwe applicatie van VELUX, maakt via cloud computing een virtuele maar levensech

GRATIS Nieuwsbrief