Het perfect geïntegreerde zonnedak bestaat

Zonne-energie is populair in België. De technologie wordt steeds beter. Het rendement van de systemen neemt toe. Toch weerhoudt het storend uitzicht van opbouwpanelen nog heel wat mensen om te kiezen voor een ‘groenestroomdak’. De Solesia systemen van dakspecialist Eternit bieden de oplossing.

Esthetisch effect

De Solesia zonnedakelementen zijn fotovoltaïsche leien of pannen die speciaal ontworpen zijn om in het dakvlak geïntegreerd te worden. Geen storende opbouwelementen dus. De Solesia zonneleien- of pannen worden, bij nieuwbouw of renovatie van het volledige dak, gewoon samen met de andere leien of pannen in het dak ingepast. Na plaatsing zijn ze zelfs bijna niet meer van elkaar te onderscheiden.

Veilig en bestand tegen alle weersomstandigheden

De Solesia elementen kunnen mee met de rest van de leien of dakpannen worden gelegd. In 1 beweging door 1 aannemer. Dat is niet alleen betrouwbaarder maar ook gemakkelijker én goedkoper. Omdat er bij de plaatsing geen doorboringen in het dak nodig zijn, wordt het risico op zwakke plekken en lekken geminimaliseerd. Het dak is 100% regendicht. De functionele bouwelementen kunnen bovendien geplaatst worden op standaard panlatten en zonder accessoires. En nog een troef: omdat ze in het dakoppervlak ingewerkt worden, zijn de Solesia elementen uitstekend bestand tegen diefstal en wind.

De plaatsing

Voor de installatie van een Solesia systeem zijn er verschillende mogelijkheden. Als je kiest voor een leiendak met Solesia bestaan er 2 patronen voor uw leien. Een horizontaal motief, “Dubbele dekking” met schroeven, of een NIEUW verticaal motief, “Quarto dekking” met leihaken. Solesia kan je ook perfect combineren met een pannendak. Ga dan voor de vlakke keramische Domino dakpan van Eternit. 

TIP: Een Quarto leiendak (grootformaat) met Solesia is de budgetvriendelijkste zonnestroomoplossing!

Hoog rendement

Het uitzicht van het dak is natuurlijk niet alles. Wie zonnestroom opwekt, doet dat ook om een mooi rendement te halen. De Solesia fotovoltaïsche elementen zijn alvast technisch zo ontwikkeld dat ze maximaal groene stroom genereren en de elektriciteitsfactuur efficiënt doen dalen.

Betaalbare oplossing

En hoeveel kost een mooi Solesia zonnedak t.o.v. een storend opbouwststeem?
Een rekenvoorbeeld: Bij een renovatie van een dak van 120m2 met grootformaat Alterna leien (60/32) en geïntegreerde Solesia (127Wp) panelen (17m²) gaat dat over een kleine 2.800 euro, op een totaalprijs van meer dan 25.000 euro! Een klein verschil dat niet opweegt tegen het grote esthetisch verschil.

Bereken hoeveel een Solesia zonnedak jou kan opleveren.

In samenwerking met Eternit nv

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Eternit nv

TECTA-leien: Bescherming van het hoogste niveau

De nieuwe TECTA-leien garanderen een dak- en gevelbekleding die bestand is tegen extreme weersoms

Renoveren met leien

Leien bieden een grote meerwaarde en zijn een dankbaar materiaal bij renovatie.

Batibouw 2018 - Esthetiek en prestaties in symbiose

BATIBOUW; de jaarlijkse hoogmis voor de (ver)bouwers.

Dakpannen uit beton: betaalbaar én ecologisch

Dakpannen uit microbeton zijn heel budgetvriendelijk.

GRATIS Nieuwsbrief