Dakpannen uit beton: betaalbaar én ecologisch

Dakpannen uit microbeton zijn heel budgetvriendelijk. Ze hebben namelijk een erg lage ecologische voetafdruk en het energieverbruik in het productieproces is lager dan dat van traditionele kleidakpannen. Voor één m² betonpannen schommelt de prijs tussen 25 en 40 euro (materiaal + installatie, excl. btw). 

Waarom kies je voor beton? Microbetondakpannen passen mooi in de trend naar meer milieuvriendelijke materialen. Naast de lage ecologische voetafdruk zijn ze ook nog eens recyclebaar, waardoor er minder afval wordt gecreëerd. Niet alleen de pannen zelf, maar ook de hulpstukken zoals nok- en gevelpannen zijn zeer voordelig. Daarnaast worden de dakpannen in de massa gekleurd, wat wil zeggen dat ze binnenin dezelfde kleur hebben als aan de buitenkant.

Tot slot zorgen de betondakpannen voor een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat. Dankzij het gebruik van het nieuwe microbeton en fijner zand zijn er minder poriën en blijft het oppervlak veel gladder. Elke dakpan krijgt bovendien een optimale coating waardoor weer en wind minder impact hebben op de veroudering van de dakpan.

Op zoek naar inspiratie? Vraag je exemplaar van ons inspiratieboek Inspirations dakpannen of bestel gratis een staal van een microbetondakpan.

Je keuze gemaakt en op zoek naar een kwalitatieve dakdekker? Vertrouw op een Top Team Pro expert! Je vindt er ongetwijfeld een in jouw buurt. 

In samenwerking met Eternit nv

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Eternit nv

TECTA-leien: Bescherming van het hoogste niveau

De nieuwe TECTA-leien garanderen een dak- en gevelbekleding die bestand is tegen extreme weersoms

Renoveren met leien

Leien bieden een grote meerwaarde en zijn een dankbaar materiaal bij renovatie.

Batibouw 2018 - Esthetiek en prestaties in symbiose

BATIBOUW; de jaarlijkse hoogmis voor de (ver)bouwers.

Het perfect geïntegreerde zonnedak bestaat

Zonne-energie is populair in België. De technologie wordt steeds beter.

GRATIS Nieuwsbrief