Dakleien uit vezelcement: speel met kleuren en patronen

Vezelcementleien bieden ontzettend veel mogelijkheden: ze zijn beschikbaar in de meest uiteenlopende kleurschakeringen en kunnen op verschillende manieren gepositioneerd worden. Afhankelijk van het type en het formaat reken je tussen 40 en 60 euro per m² (materiaal + installatie, excl. btw). 

Waarom zijn leien ideaal? Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn. Leien in vezelcement zijn beschikbaar in maar liefst 15 kleuren, van moderne grijstonen tot warme aardetinten. Daarnaast combineren ze zich perfect met andere (bouw)materialen zoals baksteen, natuurhout of pleister. Er zijn ook verschillende manieren om de leien te positioneren. Door voor een bepaald patroon te kiezen, is het mogelijk om allerlei architecturale effecten te creëren en om zelf het gezicht van je woning te bepalen. Je kan de leien zelfs laten doorlopen op de gevel. Tot slot zijn leien licht in gewicht, waardoor het bestaande dakgebinte in de meeste gevallen behouden kan blijven.

Je kan dus naar hartenlust spelen met kleuren en patronen en daarbij je creativiteit de vrije loop laten. Geef jouw woning een persoonlijke toets en creëer zo een omgeving waar je tot rust komt.

Op zoek naar inspiratie? Vraag je exemplaar van ons inspiratieboek Inspirations leien of bestel gratis een leienstaal.

Je keuze gemaakt en op zoek naar een kwalitatieve dakdekker? Vertrouw op een Top Team Pro expert! Je vindt er ongetwijfeld een in jouw buurt. 

In samenwerking met Eternit nv

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Eternit nv

Gevelbekleding: een houtlook voor je gevel, zonder het onderhoud

Wil je je buitengevels een unieke, tijdloze uitstraling geven?

Creatief met vezelcement voor dak en gevel

Dak- en gevelspecialist Eternit verrast ook dit jaar de Batibouw-bezoeker met innovatieve oplossi

Renoveren met leien

Leien bieden een grote meerwaarde en zijn een dankbaar materiaal bij renovatie.

GRATIS Nieuwsbrief