Dak en gevel als één geheel

Een dak is meer dan een verzameling leien die je droog houden. Eternit zet volop in op creatieve en esthetische oplossingen. Klassiek, landelijk of strak-modern, voor nieuwbouw of renovatie: Eternit laat het allemaal beleven op de nieuwe stand, ingedeeld in ‘themahoeken’ waarin de sfeer door de materialen bepaald wordt. Zo weet je meteen welke stijl bij je past. Verder stelt Eternit ook het gloednieuwe online platform ‘Vind een Dakdekker’ voor, en kan je individueel de opbrengst van Solesia geïntegreerde zonnepanelen berekenen.

Creatief met leien: dak en gevel worden één

Dak en gevel als één harmonieus volume, helemaal in je eigen stijl: de trend om leien te laten doorlopen van dak naar gevel breekt helemaal door. Niet toevallig, want met leien kan je alle kanten uit om je eigen stempel te drukken, bijvoorbeeld met een paar felle accenten, of een subtiel ton-sur-ton-effect. Het kleurenpalet gaat van moderne grijstonen tot warme aardetinten. Daarnaast is er een waaier aan legpatronen beschikbaar en kan je allerlei architecturale effecten creëren. Ook combineren met natuurhout of steen levert heel mooie en moderne resultaten op.

Leien voor dak & gevel van eternit

Voor renovatie zijn er specifieke troeven. Door hun geringe gewicht kunnen leien op een lichter dakgebinte of een lichte structuur geplaatst worden zonder dat die versterkt moeten worden. Bij renovatie van een gevel is het zelfs niet nodig om extra fundering te voorzien. Bovendien kan je probleemloos aan de buitengevel bijkomende thermische isolatie plaatsen, zonder daarbij de rooilijn te overschrijden. Eternit is dan ook enthousiast deelnemer van het ‘BENOveer’ project.

Solesia: onzichtbare groene stroom op hellend dak

Zonnepanelen die elegant in het dak passen, in plaats van het te ontsieren? Eternit dokterde daarvoor een uniek systeem uit: de innovatieve Solesia zonnepanelen. Speciaal ontworpen om ‘strak in het dakvlak’ te worden ingepast en haast niet meer van de andere dakbedekking te onderscheiden. Bovendien zijn de geïntegreerde zonnepanelen uitstekend bestand tegen diefstal en wind, en halen ze een hoog rendement. Extra troef aan Solesia is dat de elementen samen met de rest van het dak worden gelegd, in één keer, door één aannemer: gemakkelijker én goedkoper. Voor de installatie zijn er bovendien geen doorboringen in het dak nodig, dus geen risico op zwakke plaatsen en lekken. Benieuwd hoeveel een Solesia energieproducerend dak jou oplevert? Dat bereken je op de stand snel en efficiënt vanuit je energieverbruik of m² beschikbaar dak. Voor een esthetisch, performant én betaalbaar zonnedak!

Solesia zonnepaneel van Eternit

NIEUW: Eternit brengt dakdekker en (ver)bouwer samen

Een vraag die vele verbouwers hoofdbrekens bezorgt: welke dakdekker kiezen we voor zoiets belangrijks als de vervanging van ons dak? Met meer dan een eeuw bouwervaring in gevels en hellende daken, is Eternit goed geplaatst om het netwerk van expert-dakdekkers in contact te brengen met bouwers en verbouwers. Deze nieuwe online service ‘Vind een dakdekker’ wordt op Batibouw gelanceerd. Zo is de bouwheer altijd zeker van een dakdekker die beantwoordt aan de productkennis, adviesfunctie en kwaliteitsvereisten van Eternit. Kortom, iemand die je met raad en daad kan bijstaan, zodat je op beide oren kan slapen.

In samenwerking met Eternit nv

Meer nieuws van Eternit nv

Gevelbekleding: een houtlook voor je gevel, zonder het onderhoud

Wil je je buitengevels een unieke, tijdloze uitstraling geven?

Renoveren met leien

Leien bieden een grote meerwaarde en zijn een dankbaar materiaal bij renovatie.

Het perfect geïntegreerde zonnedak bestaat

Zonne-energie is populair in België. De technologie wordt steeds beter.

GRATIS Nieuwsbrief