BMI Belgium stelt zijn nieuwe producten en de BMI Academy voor op de Belgian Roof Day

Gepubliceerd op 20 Oktober 2021
BMI Belgium stelt zijn nieuwe producten en de BMI Academy voor op de Belgian Roof Day
BMI Belgium stelt zijn nieuwe producten en de BMI Academy voor op de Belgian Roof Day

BMI Belgium is opnieuw van de partij op Belgian Roof Day 2021. De grootste producent van dakbedekkingssytemen voor platte en hellende daken in Europa stelt er opnieuw zijn gamma dakoplossingen voor. Nieuw dit jaar is de BMI Academy die de kennis van bezoekers test aan de hand van quizkaarten. Verder wordt ook het assortiment betondakpannen voorgesteld en is er de lancering van Icopal Universal op de Belgische markt. Het totaalpakket van BMI Belgium biedt voor elk dak de gepaste oplossing.  

Nieuw in het assortiment dit jaar: de betondakpan  

Met de overname van het RBB-betonportfolio in 2020 heeft BMI Benelux haar activiteiten op het gebied van het hellende dak verder uitgebreid. De betondakpannen van Belgische makelij – de enige op de Belgische markt die volledig op eigen bodem geproduceerd worden - worden voor het eerst voorgesteld op Belgian Roof Day. De betonnen dakpannen zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Ze bestaan namelijk uit natuurlijke grondstoffen en zijn eenvoudig te recycleren waardoor ze minder CO2 uitstoten. BMI Belgium breidde daarom haar assortiment uit met 4 nieuwe betondakpannen: Horizon, Stonewold, Sneldek en de Brugse Pan.  

BMI Academy: word een krak in je vak  

Om dakwerkers, handelaren en architecten te helpen de juiste dakoplossingen te vinden in het uitgebreide assortiment, ze op de juiste manier te plaatsen en te informeren over handige technieken en evoluties in de dakwereld, lanceert BMI Belgium de BMI Academy. De Academy biedt een ruim aanbod van theoretische en praktische opleidingen voor zowel hellende als platte daken. Technische en commerciële vakmensen met een flinke dosis ervaring delen hun kennis tijdens verschillende opleidingen in het gloednieuwe trainingscentrum. Dakwerkers die Belgian Roof Day bezoeken, kunnen op de beursstand hun kennis over daken testen aan de hand van een leuke quiz en zo kans maken op een gratis opleiding ter waarde van €1.000.   

Lancering van Icopal Universal op de Belgische Markt  

Icopal Universal, het duurzaam totaalsysteem voor elke dakconstructie, wordt gelanceerd op Belgische markt. Dit innovatieve product wordt samen met Icopal Universal SA, de flexibele zelfklevende dakbaan en Icopal Universal WS, wortelwerende dakbedekking voor groendaken voorgesteld.  

De Icopal Universal wordt gemaakt uit POCB-compound versterkt met glasvezel en polyester en is een duurzaam alternatief voor gewone bitumen. Het product kent bovendien een levensduur van 30 jaar en is volledig recycleerbaar dankzij de combinatie van lage massa, lange levensduur en schone grondstoffen. Aan het einde van de levensduur wordt het product volledig in huis gerecycleerd en hergebruikt in nieuwe hoogwaardige dakbedekking. Hiermee zet BMI Belgium weer een stap richting circulaire economie.  

AeroDek, een ongeëvenaarde lichtgewicht oplossing als dakbedekking  

BMI Monier pakt uit met het Aerodek daksysteem, een ideale oplossing voor
renovatieprojecten en nieuwbouwwoningen. De dakpanelementen kunnen bij
een renovatie makkelijk over bestaande dakbedekkingen geïnstalleerd worden. Bijkomend voordeel: tijdens de aanleg heeft de particulier geen last van de weersomstandigheden, het bestaande dak blijft immers dicht. Bij een nieuwbouw is er dankzij het lichte gewicht geen onderliggende dakconstructie nodig wat kosten uitspaart. AeroDek bestaat bovendien uit staal, het meest gerecycleerde materiaal ter wereld. Het lichte gewicht en kleine volume zorgen voor minder transport en bijgevolg ook minder CO2.