Je plat dak herstellen? Met deze dakbedekking klaar je makkelijk de klus

Gepubliceerd op 16 Mei 2022

Wil je dak van je woning of tuinhuis een make-over geven? Dan kies je best het juiste materiaal zodat je de klus snel, eenvoudig en veilig kunt doen. EPDM-dakbedekking is dan een goede keuze. Hiermee ben je gerust dat je dak meer dan 40 jaar waterdicht blijft. Bovendien is het rubber ecologisch materiaal dat makkelijk gerecycleerd kan worden. Ontdek nog meer voordelen.

EPDM dakbedekking

EPDM is de afkorting van ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Dit zijn ook meteen de 4 materialen waaruit het synthetische dakrubber gemaakt wordt. Het materiaal is zowel voor platte als licht hellende daken geschikt.

Voordelen van EPDM

Pasklare oplossing

EPDM-dakbedekking is een pasklare oplossing. De dakbedekkingsfolie wordt namelijk gebruiksklaar in één stuk op maat gemaakt op basis van de afmetingen en de vorm van je dak. Er komt dus geen knip- en plakwerk aan te pas. Zo heb je naadloos geheel en zijn er bijna geen overlappingen. EPDM plaatsen is in dat opzicht makkelijker dan roofing plaatsen. Benieuwd hoeveel EPDM-rubber je nodig hebt voor je plat dak? Bereken het met de handige productcalculator.

Makkelijk lijmen

EPDM-dakbedekking moet je niet branden. Een doe-het-zelver kan het eenvoudig en veilig plaatsen. In bepaalde gevallen hoef je ook niet de oude dakbedekking verwijderen. Handig als je een oud dak wilt renoveren. EPDM-rubber verlijm je met speciale EPDM-primers en -lijmen zoals EPDM Special Primer, FlexiFoil Oppervlaktelijm en FlexiFoil Opstandenlijm. Zijn er toch overlappingen? Dan kun je hiervoor FlexiFoil overlapping gebruiken. Naden maak je dicht met FlexiFoil Detail & Naden.

Lange levensduur

Met een goed geplaatst EPDM-dak ben je jarenlang gerust. EPDM-folie garandeert namelijk een levensduur van meer dan 40 jaar. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden, een langdurige blootstelling aan zonnestralen in de zomer en vrieskoude in de winter. De lange levensduur en de mogelijkheid om het te recycleren is bovendien een grote plus voor het milieu.

Makkelijk zelf plaatsen

Met EPDM geef je je dak makkelijk zelf een make-over. De EPDM-folie van Aquaplan wordt op maat geleverd en is omwille van de flexibiliteit en blijvende elasticiteit van het materiaal makkelijk te verwerken. Je voorziet de ondergrond eerst van een laag primer, daarna vouw je de folie open en lijm je die vast met EPDM-lijm.  

Interesse om zelf je EPDM-dak te plaatsen? Download de praktische gids voor extra informatie en bezoek een Aquaplan verkooppunt in je buurt.