Onderhoud je dakgoot en voorkom waterschade

Gepubliceerd op 28 September 2016

Het dak zorgt ervoor dat je droog zit, en de dakgoot beschermt je woning tegen waterschade. Het is dus ook nodig om deze regelmatig te onderhouden om problemen te voorkomen.

De regen die op het dak valt vloeit naar de dakgoot, en stroomt dan via afvoerpijpen naar uw regenput, de riool of een ondergronds verspreidingssysteem.  Bladeren, stof, uitwerpselen van vogels,... die op het dak terechtkomen, verzamelen zich in de dakgoot en resulteren in verstoppingen van dakgaat of de afvoer...

Onderhoud en inspectie

Na het vallen van de bladeren in de herfst en na de winterperiode verwijdert u best het meeste vuil uit de dakgoot. Maak onderaan de afvoerbuis los en plaats er een emmer onder. Spoel vervolgens de dakgoot schoon met water. Controleer ook de bevestigingshaken van de dakgoot en afvoerbuis. Is de goot droog, controleer dan het zink en de soldeernaden.

Om te vermijden dat bladeren en ander vuil in de afvoerpijp raken en deze verstoppen kan je een 'bolrooster' plaatsen in de aansluiting van de afvoerpijp. Er bestaan ook speciale roosters die je over de volledige lengte van je dakgoot plaatst en die vermijden dat groter vuil in de dakgoot zelf komt.

Lees meer...