Je dak renoveren & isoleren, da’s problemen voorkomen en besparen

03/04/2020

Een kwalitatief dak blijft niet eeuwig in topconditie. Is je dak ouder dan 20 jaar? Zit je nog met een onderdak in asbest? Dan overweeg je best om je dak te vervangen. Zo voorkom je immers grote (vocht)problemen. Denk ook aan dakisolatie, want dat is tegenwoordig een must. Bovendien levert dakisolatie jou een fikse besparing op.

Wees er op tijd bij

Door je oude dak te renoveren vermijd je vochtproblemen en houd je je dak netjes. Stel je de renovatie uit, dan riskeer je (water)schade en mogelijk ook gezondheidsproblemen indien je dak nog asbesthoudend is.

SOS asbest

Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2040 asbestveilig te zijn. Ondertussen bereiken veel asbesthoudende producten het einde van hun levensduur: golfplaten die werden geproduceerd in 1975 bereiken bijvoorbeeld hun maximale levensduur in 2025. Daardoor gaan ze verweren en geven ze asbestvezels vrij die een risico voor onze gezondheid vormen. Asbesthoudend materiaal, zoals golfplaten en dakleien, verweren in de buitenlucht. Zo bestaat de kans op het vrijkomen van asbestvezels. Verzorg jezelf en je familieleden en vraag een offerte aan bij een specialist.

Wanneer is een dakreparatie of -renovatie nodig?

Hoe weet je of jij in actie moet komen? In volgende gevallen is een dakreparatie of -renovatie zeker aan te bevelen:

  • Je dakgoten lekken
  • Er is loodwerk stuk
  • Er is houtwerk afgebladderd
  • Er is een waterlek
  • Je vindt grote plassen water op je plat dak
  • Er zit asbest in je dakbedekking

Platte daken steeds populairder

Wat betreft de platte daken zijn er de laatste decennia grote verbeteringen op productniveau gebeurd. Sinds de verbetering van waterdichtingsmaterialen zoals RESITRIX EPDM of MASTERSYSTEMS EPDM winnen platte daken sterk aan populariteit. Je ervaren dakspecialist gaat graag mee in deze trend en neemt je project aan van structuur tot groendak. Neem vrijblijvend contact op voor advies.

Je plat dak renoveren

Het renoveren van een plat dak verloopt anders dan het renoveren van een schuin dak. Zo worden er andere materialen gebruikt, zoals bitumen en EPDM. Benieuwd naar de prijs voor de renovatie van je plat dak? Vraag dan vrijblijvend je offerte aan. Je ontvangt snel een voorstel.

Renoveer en isoleer in 1 keer

Is je dak nog niet geïsoleerd, dan laat je best meteen ook isolatie voorzien. Met een geïsoleerd dak bespaar je jaarlijks tot 600 euro op je energiefactuur. Daarnaast profiteer je van extra wooncomfort, want je woning behoudt beter zijn temperatuur. Wist je dat dakisolatie tegenwoordig verplicht is? Niet naleven van de dakisolatienorm levert strafpunten op. Je woning kan zelfs ongeschikt verklaard worden.

Dakbedekking vervangen

Je dak renoveren kan op verschillende manieren. Vertoont je dak slijtage, dan laat je best je dakbedekking vernieuwen. Zo is er minder kans op een lek. Een lek kan ervoor zorgen dat je dakconstructie beschadigd raakt, en dan loopt het kostenplaatje snel op. Gun je dak dus nieuwe dakbedekking en profiteer bijkomend van een frisse look voor je dak. Interesse in een dakrenovatie? Vraag hier je gratis offerte aan.

Je dak laten isoleren

Als je de dakbedekking laat vervangen kun je tegelijk je dak laten isoleren. De dakisolatie wordt direct onder de nieuwe dakbedekking geplaatst. Eyeopener: is je dak niet of onvoldoende voorzien van dakisolatie, dan ontsnapt 30% of meer van de warmte in huis via je dak. Een verspilling van geld en energie. Met dakisolatie daarentegen bespaar je jaar in jaar uit op je energiefactuur. Wil jij je dak laten isoleren en/of renoveren? Neem contact op met een specialist voor advies.

Een onderdak laten voorzien

Het onderdak zit tussen het isolatiemateriaal en het bovendak. Veel oude woningen hebben geen onderdak, terwijl dit een belangrijk onderdeel van het dak is. Het onderdak zorgt ervoor dat het materiaal dat onder het dak ligt, niet aangetast wordt door vocht, wind en stof. Tip: als je je bovendak laat vervangen, kun je meteen ook een nieuw onderdak laten leggen.

Door je dak te renoveren bescherm je je kostbaarste bezit en voorkom je vochtproblemen (lekkage, schimmels, etc.). Laat je meteen ook je dak isoleren, dan bespaar je jaarlijks tot wel 600 euro op je energiefactuur en geniet je van extra wooncomfort. Neem contact op met een ervaren specialist voor advies en/of een gratis offerte.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.