3 onmisbare VELUX-accessoires voor uw huis deze zomer

Gepubliceerd op 10 Juni 2022

Wat zijn de must-haves van het seizoen om u te beschermen tegen warmte, muggen of verblinding? VELUX heeft 3 essentiële dakvensteraccessoires geïdentificeerd om deze zomer 2022 beter van uw woning te kunnen genieten.

Elk jaar kondigt mode-industrie een eindeloze lijst trendy accessoires voor de zomer aan. Dit jaar kiest VELUX ervoor om deze lijst uit te breiden naar accessoires voor uw interieur. Kleuren, texturen, functionaliteit... onze dakvensteraccessoires bieden ruime keuze om uw leefruimte optimaal te benutten tijdens de zomermaanden!

Op dit moment ziet het weerbericht er zonnig uit voor juli en augustus. Maar hoewel we allemaal verlangen naar warm, zonnig weer, kan overmatige hitte overdag en 's nachts ook onaangenaam zijn. 1 op de 51 Europese huishoudens heeft tijdens de zomermaanden naar verluidt te kampen met oververhitting. Dit kan echter voorkomen worden, bijvoorbeeld met behulp van een uitwendig warmtebeschermingssysteem dat de warmte tot 95% vermindert, wat een positief effect heeft op uw slaapkwaliteit, uw productiviteit op het werk en het concentratievermogen van uw hele gezin.

"Een warmtewering kan een interieur aanvullen op dezelfde manier als een tas een outfit compleet maakt," legt Yves Sottiaux, Market Director van VELUX Belgium uit. "De keuze van accessoires voor uw dakvensters wordt vaak over het hoofd gezien, maar ze kunnen zeer nuttig zijn om aan de verschillende behoeften van huiseigenaren te voldoen.” ​ ​

Voor de zomer van 2022 heeft VELUX 3 soorten accessoires geselecteerd die de Belgen zullen beschermen tegen warmte, verblinding en muggen, waarbij rekening wordt gehouden met de laatste modetrends. ​

1 - Warmtewerende buitenbeschermingen

​De thermische bescherming houdt het interieur koel en comfortabel door de zonnestralen te blokkeren voordat ze het glas bereiken, maar laat het zonlicht wel binnen. Het is gemakkelijk van binnenuit te installeren, met of zonder de hulp van een vakman. Er zijn hoofdzakelijk twee verschillende warmtebeschermingssystemen voor VELUX dakvensters:

  • Buitenste zonnescherm, die het licht temperen of verduisteren. Beide modellen zijn nu beschikbaar voor de nieuwe VELUX 2in1 en 3in1 dakvensters in een gemotoriseerde versie vanaf het begin van het seizoen.
  • Rolluiken, die de beste bescherming bieden op zowel warme als regenachtige dagen, een optimale isolatie garanderen in de zomer en in de winter, en waarvan het discrete ontwerp zelfs is bekroond met een Red Dot Design Award. ​ ​

2 – Binnengordijnen, te kiezen uit een palet van wel 1800 kleuren

​Verduisterende, lichttemperende gordijnen of jaloezieën? Rolgordijnen of plisségordijnen? VELUX-gordijnen zijn ontworpen om ultra-functioneel, esthetisch en modern te zijn. De keuzeopties zijn groot, afhankelijk van de werking van het gordijn, het type stof, de gekozen kleur en of het gordijn manueel, elektrisch of via zonne-energie sluit.

Voor de zomer van 2022 zal de VELUX Colour By You collectie in de schijnwerpers staan, om zelfs de meest twijfelende consument aan te spreken. Met deze collectie kunt u uw gordijnen aanpassen aan uw ruimte, stijl of persoonlijke smaak. De perfecte tint kan worden gekozen uit een selectie van 1800 kleuren, waaronder de Pantone-kleur van het jaar 2022, Very Peri (Pantone 17-3938). De gordijnen kunnen worden gebruikt om licht te filteren, te blokkeren, of beide tegelijk. Verkrijgbaar in België vanaf €102,85BTW inbegrepen/gordijn. Het is aanbevolen een binnengordijn, dat de lichtinval zal controleren, te combineren met een buitenbescherming, dat de oververhitting van de ruimte zal voorkomen.

3 – Het VELUX muggengaas

​Om te ventileren zonder dat er insecten binnendringen, is het VELUX-muggengaas ook een must-have accessoire voor uw dakvensters deze zomer. Het is gemakkelijk te gebruiken en kan gemakkelijk worden opgeborgen wanneer het venster gesloten is. Het gaas is bijzonder nuttig voor slaapkamers, keukens en speelkamers. Het kan worden gecombineerd met alle VELUX binnengordijnen en buitenbeschermingen aangezien het wordt bevestigd op de rand van de binnenbekleding en niet op het venster zelf. Het VELUX-muggengaas is in België verkrijgbaar vanaf €121 BTW inbegrepen.