Een dakraam dat insecten buitensluit en verse lucht binnenlaat

Gepubliceerd op 28 April 2021

Hete zomers, je kent het wel: je wilt ‘s avonds je dakraam openzetten om te verluchten, maar dan komen die vervelende muggen je lastigvallen. Dat behoort vanaf nu tot het verleden. Ontdek het nieuwe dakraam dat niks binnenlaat, behalve frisse lucht.

Revolutionair kiepdakraam

Een klassiek wenteldakraam heeft vaak een scharnier in het midden waardoor het rond zijn as roteert. Een kiepdakraam werkt anders: het scharnier bevindt zich onderaan aan het profiel waardoor je je dakraam, zoals bij een gewoon kiepraam, naar binnen kunt kiepen. Zo kun je comfortabel je raam openen om te verluchten.

Daar is de lente en daar zijn de insecten

In de lente en zomer komt er vaak meer binnen dan frisse lucht. Vooral insecten zien hun kans om je huis binnen te glippen. Klassieke wenteldakramen hebben optioneel een hor aan de binnenkant. Hierdoor geraken insecten toch nog binnen als je je raam opendoet.

Laat de muggen maar buiten zoemen

In tegenstelling tot bij een klassiek wenteldakraam, is er bij dit nieuwe kiepdakraam standaard een muggenraam aan de buitenkant gemonteerd. De manueel te bedienen muggenhor bestaat uit screendoek die alle insecten tegenhoudt. Je kunt je dakraam dus gerust wijd openzetten en genieten van een goede nachtrust. Wil je permanent verluchten? Geen probleem!

Bescherm je tegen inbraak

Een kiepdakraam met insectengaas ontmoedigt niet alleen insecten, ook inbrekers geven het al gauw op. Dankzij het SKG-gekeurd veiligheidsbeslag met 3- of 4-puntsvergrendeling en het unieke design is het kiepdakraam zeer inbraakveilig. Bovendien kunnen puberende deugnieten niet langs het raam naar buiten ontsnappen.

Sluit nog meer buiten

Ben je allergisch voor pollen, dan is een raam openzetten in het pollenseizoen om problemen vragen. Met een kiepdakraam met muggenraam kun je gerust zijn, de hor is gemaakt van anti-allergische screendoek die bladeren, pollen, stof en zelfs regen tegenhoudt.

Onderhoud je raam gemakkelijk

De muggenhor van een kiepdakraam houdt al veel vuil tegen. Vuil kan zich niet ophopen dankzij de doorlopende oversteek. Wil je het glas van je dakvenster schoonmaken, dan kan dit zeer gemakkelijk. Dankzij het revolutionaire design van het kiepdakraam kun je het volledig doordraaien tot zijn verticale stand en kun je er makkelijk aan als je het wilt schoonmaken.

Interesse in een daglichtoplossing? Laat je inspireren door verschillende realisaties of vraag je gratis brochure aan.  Nog vragen of benieuwd naar een offerte op maat? Vind hier een ervaren installateur in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan