Bestel makkelijk online het ideale platdakraam voor je doe-het-zelf klus

Gepubliceerd op 14 September 2021

Platdakramen zijn zeer geschikt om via een plat dak meer daglicht in je woning binnen te laten. Wil je graag zelf je ramen plaatsen, dan kan dat perfect. Bovendien kun je deze gemakkelijk bestellen in de online shop. Lees onze tips om de juiste oplossing aan te kopen.

Voordelen van een platdakraam of lichtkoepel

Het is noodzakelijk om iedere dag voldoende daglicht te zien. Het geeft ons energie, bevordert de concentratie en de gemoedstoestand. Bovendien is het helemaal gratis! Via een platdakraam of lichtkoepel haal je voldoende daglicht naar binnen in woonruimtes onder een plat dak. Zo heb je minder kunstlicht nodig, verlaag je je energiefactuur en draag je je steentje bij voor het milieu. Met een opengaand platdakraam laat je bovendien ook verse lucht binnen.

Zelf plaatsen

Ben je een handige harry en wil je graag op plaatsingskosten besparen? Dan kun je je platdakramen gerust zelf plaatsen. Bestel hem gemakkelijk online, laat hem bij je thuis op de werf, of in een afhaalpunt leveren en ga vlot zelf aan de slag! Indien mogelijk, kan er zelfs op het platte dak geleverd worden. Lees de leveringsvoorwaarden. Waar let je op bij het vinden van de juiste daglichtoplossing?

De juiste lichtkoepel of platdakraam kopen: hier let je op

  • Formaat

Om te weten welk grootte je nieuwe platdakraam of koepel gaat hebben, moet je eerst de juiste maten weten. Bij een te vervangen koepel meet je de dagmaat van de opstand óf de overmeten maat van je koepel, bij compleet nieuwe koepel meet je de maat van de voorziene opening in je dak. Let ook op het type opstand. Bij een rechtopstaande opstand is de dagmaat gelijk aan de dakopening. Platdakramen in glas zijn verkrijgbaar in 1 op 2 en 1 op 3 meter. De kunststof lichtkoepels zijn verkrijgbaar in maximale afmetingen 2 x 2 meter of 1,6 x 2,8 meter.

  • Type lichtkoepel

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en uitvoeringen. Zo heb je keuze uit een platdakraam, een bolvormige kunststofkoepel of een hybride koepel, met een combinatie van kunststof en glas, is mogelijk. Kies je voor een kunststoffen lichtkoepel, dan heb je keuze uit acrylaat, polycarbonaat of heatstop. Ook het aantal schalen of wanden en de helderheid van de koepel kun je kiezen. Bepaal vooraf ook of je een koepel wil die vast, opengaand, met of zonder opstand is. Op zoek naar de beste match? Vind en bestel hier je ideale oplossing gemakkelijk online.

  • Isolatiewaarde

De isolatie- of Urc-waarde van het platdakraam of lichtkoepel is in je keuze belangrijk. Hoe hoger de Urc-waarde, hoe beter de isolatie is. Deze waarde is berekend op basis van de isolatiewaarde van de gehele koepel (opstand, raam, glas en/of koepel). Bij een platdakraam mag je rekenen op superisolerend veiligheidsglas HR++. Bij een kunststofkoepel moet je kijken naar de wanden. Hoe meer wanden je koepel heeft, hoe beter hij zal isoleren.

  • Type opstand

Een lichtkoepel wordt altijd op een opstand geplaatst en nooit rechtstreeks op je plat dak.
Bij een platdakraam is deze pvc-opstand steeds recht. Bij een kunststofkoepel kan de opstand schuin of rechtstaand zijn. Bovendien is hij verkrijgbaar in verschillende materialen zoals pvc, polyester of metaal. Heb je je (losse) lichtkoepel gekozen? Koop dan hier de geschikte opstand voor je lichtkoepel. Of ga voor een lichtkoepel met opstand erbij.

Meer tips nodig om de juiste lichtkoepel te vinden? Bekijk hier de explainer video’s.

Koop je Skylux platdakraam of lichtkoepel online

Op zoek naar een kwalitatieve, innovatieve en duurzame daglichtoplossing? Verken dan het ruime assortiment online in de Skylux Shop. Stel er jouw ideale combinatie samen met de juiste opstand, en bestel. Simpel!

Meer weten over het gamma lichtkoepels? Download de gratis inspiratiebrochure over platdakramen lichtkoepels en toebehoren. Hulp nodig met je bestelling? Bekijk de explainer video’s of neem contact op met de klantendienst.