Nieuwe 2in1 en 3in1 panoramische, gemotoriseerde of manueel bediende dakvensters

Gepubliceerd op 22 February 2022
Nieuwe 2in1 en 3in1 panoramische, gemotoriseerde of manueel bediende dakvensters
Nieuwe 2in1 en 3in1 panoramische, gemotoriseerde of manueel bediende dakvensters

De positieve invloed van daglicht op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid wordt wereldwijd erkend. VELUX, dakvensterspecialist sinds 1941, is zich bewust van deze behoefte en stelt 2in1 en 3in1 dakvensters voor die bestaan uit één kaderoplossing voor twee of drie ramen. Met een groter glasoppervlak zorgen ze voor 249% meer licht dan klassieke dakvensters. Bovendien hebben deze vensters nieuwe openingsmogelijkheden: gemotoriseerd, op zonne-energie of manueel met een handgreep aan de onderkant. Volgens een enquête uitgevoerd door VELUX zijn bijna 3 op 4 Belgische gezinnen overtuigd van de 2in1 en 3in1 dakvensteroplossing.

Naast de overvloed aan daglicht zorgen de 3in1 en 2in1 dakvensters dankzij hun esthetische ontwerp ook voor een gevoel van ruimte en een prachtig uitzicht naar buiten toe waardoor de binnenruimte volledig anders aanvoelt. Volgens een enquête uitgevoerd door VELUX in samenwerking met het NEPA Research Agency in november 2021, vinden bovendien 3 op 4 mensen dit een uniek dakvensterconcept.

"Meer daglicht maakt de huiseigenaar gelukkiger. Net daarom hebben we de 2in1 en 3in1 dakvensters ontwikkeld. Ze bieden veel meer licht in één eenvoudige installatie." Yves Sottiaux - Markt Directeur, VELUX België.  

Zonne-energie als energiebron voor het gemotoriseerde gamma  

De motor op zonne-energie die al bestaat voor de klassieke dakvensters is nu ook verkrijgbaar bij de 2in1 en 3in1 dakvensters. Voorzien van een regensensor sluit het venster zelfs automatisch bij de eerste regendruppels. Bovendien wordt de motor op zonne-energie zonder bekabeling geïnstalleerd en van op afstand bediend via een draadloze muurschakelaar of app waardoor de vensters met één klik openen of sluiten.  

Een panoramisch uitzicht

Dit najaar wordt het gamma trouwens verder uitgebreid met een nieuwe variant voor de 3in1 en 2in1 dakvensters: het manueel uitzetbaar dakvenster met opening onderaan biedt zo een ononderbroken uitzicht en creëert een nog groter gevoel van ruimte.

Snelle installatie gegarandeerd

VELUX ontwikkelde in 1941 het standaard dakvenster, wel bekend bij veel installateurs. De nieuwe dakvensters zijn ook gemakkelijk te installeren. Ook al is het raamoppervlak groter en biedt het dubbel zoveel licht, de wijze van installatie blijft dezelfde. Aangezien een grote hoeveelheid aan natuurlijk licht de norm is, biedt VELUX opleidingen aan om installateurs te helpen bij de installatie van het 2in1 en 3in1 gamma.

Tenslotte wordt de prijs voor de consument niet verdubbeld. Integendeel, in verhouding tot de hoeveelheid extra gegenereerd licht is het veel voordeliger om te kiezen voor een 3in1 of 2in1 dakvenstersysteem.