Houd het deze zomer koel dankzij buitenzonwering voor je dakkoepels en dakramen

Gepubliceerd op 17 Juni 2020

Het is zomer, de zon staat hoog. Veel licht en warmte komt via je dakkoepels en -vensters naar binnen. Dit kan verkwikkend zijn maar zorgt er ook voor dat je woning geleidelijk opwarmt. Gelukkig kun je met zonwering gerust genieten van het mooie weer.  

Verkwikkend daglicht

Daglicht zorgt voor een goed gevoel, het is immers een zege voor ons bioritme. Liet je dakvensters, lichtkoepels of lichtstraten in je dak laten installeren? Een goed idee! Met deze relatief kleine ingreep baadt een donkere ruimte in natuurlijk daglicht. Afhankelijk van het type product zijn de lichtoplossingen verkrijgbaar in glas of kunststof.

Zon en glazen lichtkoepels

Heb je één of meerdere glazen, platte lichtkoepels in je plat dak? Dan komt er heerlijk veel licht binnen. Maar de zonnestralen kunnen ook hinderen of het glas van de dakkoepel verhitten waardoor de binnenruimte geleidelijk opwarmt. Vooral in de zomer kan het wel eens te warm worden. Wil je het binnenklimaat op peil houden en de hinderlijke zonnestralen en warmte beperken? Dan is buitenzonwering voor je lichtkoepel een goed idee.

Zonwering platte dakkoepel

Zonwering aan de binnenkant van je lichtkoepel is minder effectief dan buitenzonwering wat betreft het tegenhouden van zonnewarmte. Wel kun je hiermee de intensiteit van de zonnestralen temperen of blokkeren. Met zonwering aan de buitenkant van je lichtkoepel krijgt het glas van je koepel niet de kans om op te warmen. Plaats daarom tijdens de zomer een vaste buitenzonwering op je glaskoepels. Het bestaat uit een transparant netweefsel die licht doorlaat maar warmte buitenhoudt. Je bevestig hem gemakkelijk op je vlakke glaskoepel met een clipsysteem. Zo krijg je een strak resultaat! Ontdek meer over de vaste buitenzonwering voor glaskoepels.

Zonwering kiepdakraam

Het voordeel van een kiepdakraam is dat je het kunt openzetten zonder dat er insecten binnenkomen. De muggenhor zit immers aan de buitenkant en het raamt kiept naar binnen zoals bij een kiepraam. Wil je graag de insecten buitenhouden én het zonlicht beperken? Dan kun je opteren voor een combiscreen voor je kiepdakraam. Dit is een muggenhor met zonwerend effect. Je kunt ook kiezen voor een verduisteringsgordijn voor je kiepdakraam. Zo kun je gerust een middagdutje doen zonder dat de zon je hierbij stoort.

Heb je interesse in een daglichtoplossing en/of bijhorende zonwering? Neem contact op met een plaatser in je buurt.