Breng licht in de donkere hoekjes van uw woning

Elke woning heeft zijn donkere ruimtes, waar er geen raam is om licht binnen te laten. Inkomhallen, dressings en gangen kunnen bijvoorbeeld meestal niet van daglicht genieten, hetgeen nochtans belangijk is voor ons welzijn. VELUX wil deze “blinde” ruimtes uit de obscuriteit halen, en stelt daarom haar nieuwe generatie lichttunnels voor.

Veel daglicht in de leefruimtes verhoogt het comfort van de bewoners. De lichttunnels van VELUX brengen dit natuurlijk licht waar men dit meestal niet verwacht. Het systeem verbindt het dak met het plafond van de te verlichten oppervlakte: via een reflecterende buis wordt het daglicht verdeeld in de lager gelegen woonruimtes.

De lichttunnels van VELUX zijn geschikt voor zowel platte daken als hellende daken en kunnen op een afstand tot 6 meter van het dak worden geïnstalleerd (rigide versie).

De nieuwe “2.0” generatie lichttunnels van VELUX brengt licht dankzij de « Edge Glow » diffusor. Het daglicht wordt verdeeld door middel van een glazen cirkel rond de tunnels. Zo kan men de hele dag van dynamisch licht genieten. De diffusor is eveneens uitgerust met een slankere sierring voor een meer gestroomlijnde look. Het glas, dat aan de binnekant vastgevijsd is, is eenvoudig en intuitief los te maken en op die manier makkelijk schoon te maken.

Het nieuwe Flexi-loc systeem garandeert een snelle en gemakkelijke verbinding van de buizen. Deze laatsten worden aan de binnenkant aan elkaar vastgemaakt. Een bevestigingssring, die aan de dakmodule wordt vastgemaakt, vereenvoudigt de aansluiting van de buizen. Het afneembare kader draagt eveneens bij aan de vereenvoudiging van de buiteninstallatie.

Ten slotte zorgt een condensatiereservoir voor een vermindering van de zichtbare condensatie door de druppels die in de buis komen vast te houden, zodat deze niet op de glasoppervlakte terecht komen.

Dankzij de nieuwe lichttunnels van VELUX baden de sombere ruimtes van de woning vanaf nu in natuurlijk licht. Zo genieten de bewoners van een perfect binnencomfort.

GRATIS Nieuwsbrief