Waarom kleidakpannen zo populair zijn

Gepubliceerd op 19 Juni 2019

Kleidakpannen, of ook wel keramische dakpannen, zijn een slimme keuze voor de bedekking van je hellend dak. Je hebt hier heel wat mogelijkheden. Ontdek de troeven van deze veelvoorkomende dakbedekking.

Uitstraling van je woning

Het dak neemt een grote oppervlakte van je woning in en bepaalt mee haar uitstraling. In je zoektocht naar de ideale bedekking voor je hellend dak kies je als consument voornamelijk op basis van vorm en stijl. Welke pannen passen het beste bij jouw woning? Bij de kleidakpannen onderscheiden we drie vormen op basis van het visuele effect van je dak: vlak, subtiel golvend en sterk golvend. Hierin heb je ook nog veel keuze in kleur, grootte, oppervlaktebehandeling, gewicht, … Ontdek de verschillende kleidakpannen.

Dakpannen voor het leven

Dakpannen moeten er niet alleen goed uitzien, ze moeten ook van goede kwaliteit zijn. Keramische dakpannen zijn duurzaam en vormvast. Dankzij hun samenstelling en bijzondere poriënstructuur zijn de dakpannen regendicht en bestand tegen vorst. Ook zijn ze bestand tegen andere agressieve belastingen zoals luchtvervuiling en zoutinwerking. Bovendien vragen de pannen weinig onderhoud. Kleidakpannen gaan meer dan honderd jaar mee en zijn dus hun geld zeker waard. Bekijk inspirerende realisaties.

Gemakkelijk te plaatsen

Kleidakpannen kunnen zowel op hellende als gebogen daken geplaatst worden. Een goede dakdekker kan ze gemakkelijk en vlot plaatsen. Wel moet je rekening houden met de vorm en het formaat van de pannen, de dakoppervlakte en dakonderbrekingen. Over het algemeen worden grotere dakpannen sneller geplaatst op een groot dakvlak zonder al te veel onderbrekingen. Hierdoor bespaar je op plaatsingskosten en panlatten. Heb je een dak met een kleine oppervlakte en veel onderbrekingen, dan zijn kleine pannen interessanter.

Kleipannen als gevelbekleding

Niet alleen je dak staat mooi met kleidakpannen. Ook je gevel kun je ermee laten bekleden. Ideaal bij de renovatie van oude woningen! Met strakke kleidakpannen voor de gevel tover je je huis om in een uniek, modern pand. Ze worden ongeveer op dezelfde manier geplaatst als dakpannen (mits verankering) en kunnen gemakkelijk vervangen worden bij beschadiging. Ook hebben ze dezelfde duurzame en esthetische troeven. Ontdek meer over keramische dakpannen als gevelbekleding.

Interesse in kleidakpannen voor je woning? Laat je inspireren door onze kleidakpannengids of bezoek een van onze showrooms.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan