TECTA-leien: Bescherming van het hoogste niveau

De nieuwe TECTA-leien garanderen een dak- en gevelbekleding die bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Een ingenieuze, gepatenteerde coating verzegelt het leioppervlak en beschermt het op die manier tegen schade en verkleuring. Het resultaat: een strakke vorm, egale kleur en authentieke look.

 

Beschermende coating

Dit laatste is niet verwonderlijk als je de unieke eigenschappen van de TECTA-leien onder de loep neemt. Dankzij hun gepigmenteerde coating, die wordt uitgehard met uv, blijven ze zowel in een hete zomer als in een helse winter optimaal presteren. Een brandende zon of staalharde regen-, hagel- en sneeuwbuien: zelfs de meest extreme weerfenomenen leiden niet tot schade of verkleuring. Ook vuil, stof, krassen, uitbloeiingseffecten en zelfs graffiti maken geen kans op de matte textuurleien.

IJzersterke garantie

TECTA-leien behouden dus steeds hun strakke vorm, egale kleur en authentieke look. Ze zijn zes tot tien keer beter beschermd dan standaardleien, vrijwaren hun kleur en uitstraling drie keer zo lang als klassieke exemplaren en lopen dankzij hun waterdicht oppervlak geen risico op vervorming. De TECTA-technologie biedt met andere woorden een ijzersterke garantie op een zorgeloze toekomst. Een belofte die Eternit formeel kracht bijzet door twintig jaar garantie op homogene veroudering, tien jaar garantie op korstmossen en dertig jaar garantie op intrinsieke waarden te bieden.

Drie varianten

De TECTA-leien zijn verkrijgbaar in drie varianten: Alterna TECTA, New Stonit TECTA en Umbra TECTA. De Alterna TECTA-leien hebben rechte randen en een vlakke, uitgepuurde afwerking, waardoor ze uitstekend te integreren zijn in een strakke architectuur. Het New Stonit-gamma mikt resoluut op een authentieke uitstraling. Dankzij hun reliëfoppervlak, gekartelde randen en typische matte leisteenkleur evenaren deze leien de bijzondere charme van natuurleien. Umbra TECTA staat dan weer garant voor een warm, gevlamd effect. De leien zijn beschikbaar met rechte of gekartelde randen en in een bruine of grijze kleur. In combinatie met een grote variatie aan mogelijke legpatronen genieten ontwerpers dankzij al deze keuzemogelijkheden een quasi eindeloze creatieve vrijheid.

 

Vraag snel een brochure of een staal aan via eternit.be/tecta.

In samenwerking met Eternit nv

Meer nieuws van Eternit nv

Gevelbekleding: een houtlook voor je gevel, zonder het onderhoud

Wil je je buitengevels een unieke, tijdloze uitstraling geven?

Creatief met vezelcement voor dak en gevel

Dak- en gevelspecialist Eternit verrast ook dit jaar de Batibouw-bezoeker met innovatieve oplossi

Renoveren met leien

Leien bieden een grote meerwaarde en zijn een dankbaar materiaal bij renovatie.

GRATIS Nieuwsbrief