Gevonden: moderne leien die je woning levenslang beschermen

Op zoek naar een strakke gevel- en dakbedekking? Dan zijn vezelcementleien perfect. Zo bieden de nieuwste TECTA-leien zo’n ijzersterke garanties dat ze zeker de moeite waard zijn. Ontdek alle troeven.  

Leien als dak- en gevelbekleding

Leien zijn misschien niet het eerste waaraan je denkt wanneer je bouwt of verbouwt. Toch zijn ze het overwegen waard. Wil je bijvoorbeeld een moderne woning bouwen met een aparte, strakke look? Of wil je een nieuwe, frisse uitstraling geven aan je te renoveren huis? Dan zijn vezelcementleien ideaal. Het is een zeer veelzijdig materiaal en zowel voor het dak als de gevel zijn de mogelijkheden uitgebreid. Laat je inspireren door onze referentieprojecten.

Sterke samenstelling

Denk je bij leien aan oude exemplaren met mos en witte vlekken? Geen zorgen! De nieuwste TECTA-leien zijn zo kwalitatief dat ze levenslang meegaan en er als nieuw blijven uitzien. De matte textuurleien in vezelcement hebben een ingenieuze, gepatenteerde coating waardoor ze beschermd zijn tegen alle extreme omstandigheden. Ze behouden hun vorm, egale kleur en authentieke look. Ontdek de topper onder de leien.

Extra beschermlaag

De nieuwe TECTA-leien hebben bovendien een extra laag die beschermt tegen waterabsorptie, schade en verkleuring. Het verzegelde oppervlak zorgt ervoor dat er geen water in de leien kan binnendringen. Hierdoor behouden de leien hun vorm en ontstaan er geen uitbloeiingen. Ze zijn beschermd tegen uv-licht waardoor ze hun kleur en uitstraling drie keer langer behouden dan standaardleien. Stof en vuil maken geen kans en de leien zijn zes tot tien keer beter beschermd tegen krassen en stoten. Ontdek meer voordelen.  

Verschillende soorten vezelcementleien

Allerlei formaten, plaatsingspatronen, structuren, kleuren en texturen zijn mogelijk bij vezelcementleien. Er zijn verschillende types in het assortiment, zoals vlakke leien met rechte randen en matte textuur en leien met een natuurlijke look en gekartelde randen. Ontdek het volledige assortiment.

Op zoek naar kwalitatieve leien voor je dak- of gevelbedekking? Laat je inspireren door onze brochure en/of neem contact op voor vrijblijvend advies. 

In samenwerking met Eternit nv

Meer nieuws van Eternit nv

Gevelbekleding: een houtlook voor je gevel, zonder het onderhoud

Wil je je buitengevels een unieke, tijdloze uitstraling geven?

Creatief met vezelcement voor dak en gevel

Dak- en gevelspecialist Eternit verrast ook dit jaar de Batibouw-bezoeker met innovatieve oplossi

TECTA-leien: Bescherming van het hoogste niveau

De nieuwe TECTA-leien garanderen een dak- en gevelbekleding die bestand is tegen extreme weersoms

GRATIS Nieuwsbrief