Creatief met leien

Leien zijn er in de meest uiteenlopende kleurschakeringen, zodat je je dak en gevel ook echt kan personaliseren. Het kleurenpalet gaat van moderne grijstonen tot warme aardetinten. Traditioneel kiest men vaak voor één kleur, maar je kan uiteraard ook gaan voor een paar felle accenten, of een subtiel ton-sur-ton-effect.

Daarnaast zijn er ook verschillende manieren om de leien te positioneren. Door voor een bepaald patroon te kiezen, is het mogelijk allerlei architecturale effecten te creëren en om zelf het gezicht van je woning te bepalen. Enkele ideeën zijn dambordpatroon, halfsteensverband, trapdekking, verticaal lijneffect en cassettesysteem.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor de combinatie van leien met natuurhout of steen. Zo laat natuurlijk of vergrijsd hout zich mooi combineren met een zachtgrijze of donkergrijze vezelcementlei. Ook de combinatie van een strak leiendak met een ruwe baksteen valt bij velen in de smaak.

Benieuwd naar alle details en voordelen van leien? Meer informatie vind je vast op de Eternit website https://www.eternit.be/nl-be/dak/leien-dak-gevel

In samenwerking met Eternit nv

Meer nieuws van Eternit nv

Gevonden: moderne leien die je woning levenslang beschermen

Op zoek naar een strakke gevel- en dakbedekking? Dan zijn vezelcementleien perfect.

Gevelbekleding: een houtlook voor je gevel, zonder het onderhoud

Wil je je buitengevels een unieke, tijdloze uitstraling geven?

Creatief met vezelcement voor dak en gevel

Dak- en gevelspecialist Eternit verrast ook dit jaar de Batibouw-bezoeker met innovatieve oplossi

GRATIS Nieuwsbrief