Daarom kies je voor vezelcementleien als dakbedekking en geniet je van een renovatiepremie!

Gepubliceerd op

Een dakrenovatie of nieuwbouw in het vooruitzicht? Denk dan zeker aan de mogelijkheid om je dak te bekleden met vezelcementleien. Daarmee kies je voor kwaliteit én een moderne uitstraling. Ontdek waarom vezelcementleien het perfecte materiaal zijn voor jouw dakrenovatie.

Van natuurleien naar vezelcementleien

Valt het je op dat leien daken tegenwoordig strakker en moderner ogen? Dat komt door de opmars van vezelcementleien als modern alternatief voor natuurleien. Hoewel onklopbaar qua duurzaamheid, is natuurlei niet geschikt voor creatieve dakontwerpen. Vezelcementleien daarentegen zijn prijsgunstig en identiek samen te stellen dankzij de zuiverheid in kwaliteit en uitvoering. Op zoek naar een moderne dakbedekking? Ontdek hier verschillende soorten vezelcementleien en hun eigenschappen.

Creatief met leien

Vezelcementleien zijn gemaakt om grenzeloos creatief te zijn: speel met patronen, en combineer leien met hout of baksteen. Je persoonlijke touch in het ontwerp? Kies de leien naar kleur, vorm en reliëf: grijs-, bruin- of roodtinten, rechte of afgeschuinde hoeken, glad of ruw. Laat je alvast inspireren door realisaties met vezelcementleien.

Populaire dakpatronen met vezelcementleien

Je kan Cedral leien plaatsen op meerdere manieren: enkelvoudige of dubbele dekking, horizontaal of verticaal, ruitvorm of halfsteensverband. Een totale make-over voor je woning? Laat de leien doorlopen in je gevel en geef je woning zo een egaal strakke look. Zin om van je woning je visitekaartje te maken? Ontdek hier de populairste dakpatronen.

Dankbaar renovatiemateriaal: geen extra fundering nodig

Doordat vezelcementleien vrij licht zijn, hoef je je dakstructuur niet te versterken. Wanneer je de leien laat doorlopen in je gevel, is eveneens geen extra fundering voorzien. Ondanks het lage gewicht, is vezelcementlei sterk en veerkrachtig, en daardoor dankbaar materiaal bij dak- en gevelrenovaties. Creatieve ideeën opdoen voor je dakrenovatie of nieuwbouw? Vraag hier je inspiratiegids aan.

Duurzame en ijzersterke materiaalgaranties

Stormwind, regen, sneeuw en zelfs ongedierte zullen je dak af en toe stevig op de proef stellen. Uitgebreide testen tonen aan dat vezelcementleien brandveilig, vocht- en vorstbestendig zijn, niet roesten of rotten en ondoordringbaar zijn voor schimmels en ongedierte. Vezelcementleien bieden dus niet enkel esthetische voordelen. Met een uitstekende weersbestendigheid – elke lei is verankerd – en een hoge impactweerstand, mag je rekenen op een 30 jaar materiaalgarantie. Ontdek hier meer over de sterke eigenschappen van vezelcement.  

Bestel je gratis leistalen online

Bezoek de website van vezelcementproducent Cedral via www.cedral.world en vul je winkelmandje met één of meerdere gekozen gratis staaltje(s). Je ontvangt ze enkele dagen nadien in je brievenbus. Hedendaags strak met rechte randen of een natuurlook met gekartelde randen? Jij kiest! Bestel je gratis stalen online.

Vind een ervaren plaatser in je buurt

Je vezelcementleien kies je zelf, maar de uitvoering van de werken vertrouw je best toe aan een vakman. Een bouwprofessional met Cedral Select-kwaliteitslabel bezit ervaring en specialisatie om Cedral-materialen te plaatsen. Vind hier een Cedral-plaatser in je buurt.

Geniet van een renovatiepremie

Ga je renoveren met leien? Dan kan je een renovatiepremie tot 400 euro opstrijken! Het bedrag dat je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van jouw dak/gevel en geldt bij aankoop van leien en onderdak van Cedral voor de renovatie van een dak/gevel van minimum 40 m². Ontdek er snel meer over.
Een dakbekleding met Cedral leien heeft interessante voordelen en is daarom erg in trek. Contacteer een plaatser in je buurt voor meer informatie, vraag een gratis offerte op en vraag je gratis stalen aan om je keuze te vergemakkelijken. Succes!