BMI Icopal lanceert nieuwe duurzame en ijzersterke dakbedekking op Belgische markt

Gepubliceerd op 22 February 2022
BMI Icopal lanceert Icopal universal, een nieuwe duurzame en ijzersterke dakbedekking op Belgische markt
BMI Icopal lanceert Icopal universal, een nieuwe duurzame en ijzersterke dakbedekking op Belgische markt

Of het nu gaat over een hellend of plat dak, de juiste en bovendien duurzame materialen kiezen voor de aanleg van het dak is uiterst belangrijk. Icopal Universal wordt daarom nu ook op de Belgische markt gelanceerd. Deze ijzersterke, duurzame en éénlaagse dakrol, geschikt voor elk dak, voldoet aan de allerhoogste eisen op vlak van duurzaamheid. Het product met DUBOkeur-certificaat – bewijs dat een product tot de meeste milieuvriendelijke keuze behoort - kent niet alleen een levensduur van 30 jaar, het is ook volledig recycleerbaar.

Daken hebben de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt en met het oog op de toekomst zijn ze steeds duurzamer. Voor particulieren die vandaag bouwen of renoveren en dit toekomstproof willen doen, lanceert BMI de Icopal Universal serie. Een éénlaags dakbedekkingssysteem dat gebruikt wordt voor alle dakconstructies in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Niet alleen een goede investering voor wie een milieuvriendelijke keuze wil maken, ook de lange levensduur en het feit dat het volledig recycleerbaar is, dragen bij tot het duurzame karakter van dit product. Door de juiste combinatie van grondstoffen is de Icopal Universal ijzersterk en zelfs UV- en weersbestendig.  

“Recycleren en produceren met minimaal gebruik van grondstoffen zijn voor BMI Icopal twee belangrijke factoren. De Universal is een volledig recycleerbaar product en bovendien heel veilig in gebruik aangezien er niet met open vuur gewerkt wordt. Met dit alles in het achterhoofd, was het een logische keuze om de Universal serie ook in België te introduceren", benadrukt Kris Sinoy, Technical Manager BMI Belgium.  

Duurzaam en recycleerbaar  

Icopal Universal is een duurzaam alternatief voor gewone bitumendakbedekking. Er is minder materiaal nodig bij het plaatsen en de verwerking ervan loopt makkelijker. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van het materiaal herbruikbaar is en dat de oorspronkelijke eigenschappen intact blijven. Aan het einde van de levensduur wordt het product volledig in huis hergebruikt in nieuwe hoogwaardige dakbedekkingsmaterialen.  

Niet één maar drie types dakrollen  

De Universal serie bestaat uit drie verschillende types dakrollen elk met hun specifieke eigenschappen. Boven op de gewone Universal dakrol, is er een zelfklevende variant – Universal SA – en een wortelwerende specifiek voor groendaken – Universal WS. Deze Universal serie is een brandveilig product. De verschillende lagen worden namelijk aan elkaar geföhnd door middel van hete lucht wat veel veiliger is.  

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan