Upgrade het dak van je tuinhuis met Aqua-Pan dakbedekking

Gepubliceerd op 03 Augustus 2023

Hou je je tuinhuis binnenin graag droog? Leg er dan een goed, stevig dak op. Zoek je een oplossing die kwaliteitsvol én makkelijk te plaatsen is? De Aqua-Pan dakpanplaten bieden je beide voordelen. Benieuwd waarom dit zo’n betrouwbare dakbedekking is? Kom er meer over te weten.

Aqua-Pan: handige dakpannenplaat

Aqua-Pan is een modulair dakpannenconcept, geschikt voor hellende daken met een helling van minimaal 10 graden. De metalen dakpannenplaten van telkens 1 m2 bestaan uit meerdere dakpannen die je makkelijk in één keer plaatst. Dit doe je zonder breek- of snijwerk, je laat ze zowel in de hoogte als in de breedte met elkaar overlappen. Handig! Zo past het perfect op ieder dak, dus ook dat van jou. Mooi toch?!

Nog extra voordelen

Maar deze metalen dakbedekking heeft nog enkele troeven. Zo heeft het een geluiddempende coating met steengranulaat, is het geschikt voor constructies zonder versterkte dakstructuur, kan je het bovenop een bestaande dakbedekking plaatsen en is het regen-, hagel-, sneeuw- en UV-bestendig.

Zeer duurzaam

De Aqua-Pan is licht en ijzersterk. De dakplaten zijn namelijk gemaakt uit hoogwaardig staal met meerdere coatings alu-zink die op het staal gebakken zijn. Hiermee vermijd je zelfs de kleinste scheurtjes. Je dak biedt zo de beste bescherming tegen elk weertype en is waterdicht, windvast en slijtbestendig. Kortom een dak van topkwaliteit, waarvan je meer dan 20 jaar kunt genieten.

Snel en makkelijk geplaatst

Een Aqua-Pan dak installeren is kinderspel: plaatsen, schroeven en klaar. Oké, toegegeven, je moet ook je dak opmeten, windveren schroeven, de panelen op het dakgebinte plaatsen en afwerken met nokstukken. Toch zijn deze dakpannenplaten zo gebruiksvriendelijk dat iedere doe-het-zelver deze klus het in een snel tempo tot een goed einde kan brengen. Vind je Aqua-Pan dakpanplaten en toebehoren (windverennokstukkenafsluitstukkenzelftappende schroeven en epdm-dichting) bij een Aquaplan verkooppunt.

Verschillende vormen Aqua-Pan

Je hebt keuze uit verschillende vormen Aqua-Pan. Graag golvende pannen? Dan zijn de Aqua-Pan Classic en Aqua-Pan Gallo wat voor jou. Liever vlakke pannen? Dan is Aqua-Pan Ebena een prima keuze. De Aqua-Pan is verkrijgbaar in de smaakvolle kleuren antraciet, rood, black cherry en pepper. Pas je dak helemaal aan je favoriete stijl en je tuinhuis, vakantiehuis of carport. Liever een dak met een zeer strakke uitstraling? Laat dan het granulaat links liggen en kies een Aqua-Pan in smooth-versie, zoals de Aqua-Pan Classic Smooth en Aqua-Pan Ebena Smooth.

Aqua-Pan versus Easy-Shingles

Zowel Aqua-Pan als Easy-Shingles zijn kwaliteitsvolle dakbedekkingen. Wat zijn de verschillen?

De Easy-Shingles zijn stevige, rotvrije bitumineuze dakleien, beschikbaar in 3-tabs of 5-tabs. Ze zijn licht zelfklevend en geschikt voor een goedkopere dakstructuur. Het grootste voordeel is dat je de shingles makkelijk op elke dakvorm kan plaatsen.

Aqua-Pan dakpanplaten, zijn gemaakt uit hoogwaardig staal. Per plaat leg je 24 of 35 pannen in één keer, afhankelijk van de gekozen vorm, waardoor dit zeer vlot gaat. Je laat de platen overlappen en hoeft niet te knippen of te snijden. Hierdoor is de Aqua-Pan ideaal voor rechthoekige dakdelen.

Overtuigd van Aqua-Pan als gebruiksvriendelijke, kwalitatieve dakbedekking voor jouw tuinhuis, vakantiehuis of carport? Vind al het nodige materiaal bij een Aquaplan verkooppunt in je buurt.