Tuinhuis met licht hellend of plat dak? Plaats zelf je EPDM dakbedekking

Gepubliceerd op

Niet alleen voor moderne woningen zijn platte daken populair. Ook voor uitbouwen bij renovaties of tuinhuizen zie je geregeld. Belangrijk is dan een waterdichte dakbedekking. Wil je dit graag zelf plaatsen? Maak kennis met een eenvoudige, waterdichte totaaloplossing met EPDM

Totaaloplossing voor je plat dak

Op zoek naar een oplossing voor je plat dak? Speciaal voor de-het-zelvers is er Flexifoil, een duurzame totaaloplossing voor platte en licht hellende daken. Het bestaat uit hoogwaardige dakbedekking van EPDM-rubber, 4 lijmen en toebehoren. Kortom, alles wat je nodig hebt om je plat dak makkelijk waterdicht te maken. We gaan er hieronder wat dieper op in.

EPDM voor renovatie en nieuwbouw

De synthetische rubberen EPDM is geschikt voor alle platte daken. Met één laag is je dak volledig waterdicht. De folie is zeer elastisch en uv-bestendig. Bovendien is hij bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaat hij makkelijk 40 jaar mee. De gewafelde EPDM is makkelijk te verlijmen. Dankzij de voorgevormde hoekstukken en hemelwaterafvoeren van FlexiFoil werk je je plat dak eenvoudig af.

Benodigdheden EPDM plat dak

Naast de EPDM-rubber en de afwerkingsonderdelen heb je ook 4 lijmen nodig.

FlexiFoil Oppervlaktelijm

Dit is een krachtige en gebruiksklare PU-lijm die je enkel op het dakoppervlak moet aanbrengen. Hierna breng je de EPDM-folie aan. Je kan trouwens nog corrigeren tot alles perfect ligt. Ontdek FlexiFoil Oppervlaktelijm.

FlexiFoil Opstandenlijm

Deze spuitbare en dubbelzijdig aan te brengen lijm hecht de EPDM-folie probleemloos aan de opstaande dakrand. Ontdek FlexiFoil Opstandenlijm.

FlexiFoil Details & Naden

Deze lijm hecht de naden en kan je zowel horizontaal als verticaal gebruiken. Ontdek FlexiFoil Details & Naden.

FlexiFoil Overlapping

Hiermee verlijm je tot slot de overlappende EPDM-folies dubbelzijdig aan elkaar. Als je met één op maat gemaakte folie werkt heb je deze niet nodig, maar dus wel wanneer je dak zo groot is dat je met meerdere stukken moet werken omdat één folie te zwaar is. Ontdek FlexiFoil Overlapping.

Bestel je dakbedekking

Voordat je je materiaal gaat bestellen moet je natuurlijk opmeten. Reken ook de opstaande randen mee, want je moet de EPDM tot in het hoekje aanbrengen. Reken voor de zekerheid zo’n 20 centimeter extra, want niet alle daken zijn 100% haaks.

De EPDM-folie is beschikbaar in 7 verschillende breedtes: van 0,7 tot 7 meter. De lengte bestel je op maat. Reken na bestelling op een vijftal werkdagen voor levering in je doe-je-zelfzaak. De folie wordt opgeplooid en in dozen wordt geleverd, waardoor je het makkelijk met een kleinere gezinswagen kan vervoeren.

Plaats je EPDM dakbedekking in 4 stappen

Voordat je begint met de plaatsing van je dakfolie, zorg je ervoor dat he plat dak stof-, vet- en plasvrij is. Is je dak te verweerd en niet meer schoon te vegen? Gebruik dan eerst de Aquaplan Special Primer EPDM.

EPDM-dakbedekking is zeer eenvoudig te plaatsen in drie tot vier stappen:

Wil je zelf je dakbedekking aanbrengen op je plat dak? Lees alle verdere informatie in de gratis brochure. En vind het geschikte materiaal bij een verdeler in je buurt.

   

standaard