Dak-Reflect

Je woning koel houden? Ga aan de slag met deze drie oplossingen voor je dak.

09/06/2023

De zomer is meestal een periode van veel zon en warmte. Maar het kan ook al snel té warm zijn. Dan lig je ook binnen te puffen en zweten. Vervelend. Je dak speelt een belangrijke rol in de temperatuurregeling in huis. Hoe hou je het koel? Deze drie oplossingen helpen.

1. Kies voor een wit (plat) dak

De kleur van je dak is bepalend voor de bescherming tegen uv-stralen. Zo reflecteert een witte dakbedekking het zonlicht in de plaats van te absorberen. Iets wat de traditionele, donkere dakbedekking wel doen. De warmte kruipt dan in het dak, en verspreid zich naar de onderliggende ruimtes. Bovendien zorgt de hitte voor een snellere veroudering en ontstaan er scheuren. Kies daarom voor een wit dak. Hierdoor is de temperatuur lager, waardoor je dakbedekking langer meegaat. Bovendien mag de airco wat minder, waardoor je bespaart.

2. Breng zelf reflecterende coatings aan

Heb je geen wit dak? Dan kun je zelf aan de slag en je bestaande dak een witte laag geven. Reken hiervoor reflecterende dakcoatings die je dak beschermen tegen uv-stralen. Welke producten zijn hiervoor geschikt?

Dak-Reflect

Dak-Reflect is een witte acrylverf waarmee je je plat of hellend dak reflecterend maakt. Het heeft een koelende functie. Wil je bijvoorbeeld je bitumen dak renoveren? Dan is deze witte coating ook geschikt om deze op te frissen. Een leuke extra is dat de dankzij de weerkaatsing van de uv-stralen, je rendement van je zonnepanelen kan verhogen.

Dak-Alu

Een andere optie is een soepele, aluminium renovatielaag aanbrengen op je daken en goten in bitumen. De coating Dak-Alu herstelt, dicht, voedt en onderhoud je dakbedekking. Hiermee wordt de warmte geweerd, de temperatuur laag gehouden en verouderd je dak minder snel. Je huis blijft langer koel, zelfs tijdens hittegolven;

Kies de juiste primer

Wil je zelf een reflecterende laag aanbrengen op je dak? Breng dan voordat je start met de coating een bijpassend hechtvernis aan. Kies voor: Multi-coating Primer (voor Dak-Reflect) of Roofprimer (voor Dak-Alu). De Multi-Coating Primer is een kleurloze, sneldrogende vernis die ervoor zorgt dat de coating goed aan de ondergrond hecht.

3. Ga voor een groendak

Een andere optie om oververhitting van je dak te voorkomen is een groendak. Het is mooi en heeft een beschermende functie. De planten en begroeiing zorgen voor een natuurlijke isolatielaag. AquaplanT planten absorberen het zonlicht waardoor de warmte niet door het dak doordringt. Hiermee voorkom je dat de temperatuur op het dak en in huis de hoogte ingaat.

Op zoek naar de geschikte producten om je dak en bijgevolg huis te beschermen tegen hitte en uv? Ga aan de slag met de reflecterende coatings, platte daken en groendaken. Reken op de producten van Aquaplan, je vindt ze bij een verkooppunt in je buurt.

Dak-Reflect
AquaplanT
Dak-Alu
Groendak
Multi-Coating Primer
Roofprimer
In samenwerking met Aquaplan

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.